Mennyi kamatot számoljak fel kollégámnak 5 hónap alatt?
A kollégám kölcsön kért 100.000 Forintot. És azon gondolkodom, hogy mennyi kamatot számoljak fel neki. Ő (is) jófej, csípem. De mondta, hogy találjam ki neki (ami lehet 0-50%-ig). 5 hónap alatt adja vissza a tartozást, utána a kamatot. Mennyi legyen tisztességesen, reálisan a kamat?
Van erre egy standerd?
Amúgy 228.000 Ft a havi keresete ha ez számít..
10# jogos! Igaz hogy nekem is ment már szét kapcsolatom, ráadásul pont a legjobb, végülis a pénz kölcsön miatt, vagy nagy hatással volt a másikra hogy nem tudta visszaadni... de ez az ő ügye volt hogy így fogta fel, nekem akkor nem is kellett volna visszaadnia a barátságunk milliószor többet ért... de ez lett a vége..
De ez esetben nem aggódok, itt mások az okok mint akkor, ez egy "kényszerhelyzet", egyfajta idill hogy ne a bankok járjanak jól.
Nekem beleférne határesetesen így is úgy is, de ő visszaadja nem aggódok egy cseppet sem e miatt.
Köszönöm a válaszokat!
(15%-ot számolok majd fel, miután kiegyenlítette a 100e-ret, és tényleg jól jártunk mindketten, így megérte mindkét félnek. Köszi a tanácsokat:)
Kérdező: nekem nagyon szimpi a hozzáállásod, te még jó ember vagy!
Amit Magyarországon a bankok megengednek maguknak (és nekik a törvények!) az egyenlő a pofátlan szabad-rablással!
Inkább lopni mennék ha szükségem lenne pénzre, mint hogy a banktól egy fillér kölcsönt is felvegyek!
12# Igen ez tényleg így igaz, jó ember vagyok🙂, és nagyon örülnék ha legalább minden masodik emberről elmondható lenne ez, a többiek meg mégjobbak lennének nálunk!:)
Valahogy hinnék egy ilyen világban... (ez lenne az én igazi világom)
A bankok viszont valóban eszméletlen miket művelnek, mit meg nem engednek maguknak...
Nekem nemrégiben (ajánlom is figyelmetekbe) Brian Tracy "szónoklatai", meg úgy kb minden tőle (könyv, YouTube is jó!) NAGY hatással volt rám, konkrétan azért is, mert minden eddigi jó gondolatomat, mély HITemet ő ki merte mondani, és alátámasztott mindenben, szinte minden másik emberrel ellentétben, ő mintha pont rólam/nekem beszélne, adná alám a lovat... nagyon komoly mire lettem képes miatta (is).
Szóval megfogadtam én a tanácsát, és megszabadultam az összes hitelemtől, és így valóban 100X könnyebb és jobb az élet, messziről kerülöm már az ilyen botrányos hiteleket (a magam részéről), és ha tudok másoknak is segítek hogy jobb legyen az életünk. Az ilyen emberek viszik, és segítik tovább az emberiséget a legjobb irányba meglátásom szerint.
Beszarás, hogy a válaszadók háromnegyede nem képes a kérdésre válaszolni, hanem közhelyeket puffogtat (igen, én válaszoltam, én voltam a 7-es, nem kell visszaszúrni).
Tisztára olyan, mintha a gyakorikerdesek.hu-n lennék. Oh wait...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!