Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Tényleg van ilyen sok banknál,...

Tényleg van ilyen sok banknál, hogy ha hitelt veszel fel, akkor egy ideig nem mondhatsz fel a munkahelyeden?

Figyelt kérdés
Most nem arra gondolok, hogy amikor hitelt veszel fel, akkor 3 hónapos próbaidő alatt állsz éppen, stb. Hanem pl 10 éve dolgozol egy fix munkahelyen és nem mondhatsz fel hitelfelvétel után sem egy ideig (hitelfelvételi procedúra alatt tudom, hogy nem szabad). Tehát én pl 36 vagyok és sikerült 10 millió önerőt összespórolnom eléggé alacsony fizetésből 200-220 nettó között (most 265 nettó) úgy, hogy jópár évet otthon éltem egy kistelepülésen (2000 fő). 22 milliós az ingatlan Nyíregyházán, 12 millió hitel szükséges. Tehát ugye azonnal váltanék, ha megvan az ingatlan, mert beköltöznék a városba és jó eséllyel lenne ettől jobban fizető állásom is (pl sima rendőrként 300 nettó).
2022. júl. 23. 10:18
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Értelemszerűen meg sem kötöm, ha a kritériumok között benne van az.
2022. júl. 23. 15:22
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen nincs, nyugi.

Hitel bírálat közben nyilván nem lehet felmondani, de utána gond nélkül.

2022. júl. 23. 15:28
 13/15 anonim ***** válasza:

Nem fognak beleírni, olyat, hogy nem mondhatsz fel, ilyen nem létezik.

Viszont, arra figyelj, hogy a jövedelmed mértéke beleszámíthat a törlesztőrészlet nagyságába. Tehát ha kaptál kedvezményes törlesztést, mert havi 600k-t kapsz és kisebb fizuért váltasz, akkor azt e kedvezményt bukhatod és nőhet a törlesztőd pár ezer forinttal. Ez viszont benne van a szerződésben. Ha ugyan abban a sávban lesz a fizud vagy több, akkor nem fog változni.

2022. júl. 24. 09:45
 14/15 anonim válasza:

Magában a hitelszerződésben szinte kizárt, hogy ilyen kritérium legyen.

Viszont a hitelbiztosítási szerződésben szinte biztos, hogy benne van.

Ugye a biztosítás azért van, hogyha valami miatt nem tudsz fizetni, akkor a biztosító fizet egy bizonyos ideig, illetve amíg új munkahelyet találsz. De ha te mondasz fel, arra nem fog fizetni a biztosító, hiszen Te döntöttél úgy, hogy felmondasz, és a biztosító gondolhatná azt, hogy arra játszol, majd ők kifizetik helyetted a hitelt.

2022. szept. 30. 18:40
 15/15 anonim ***** válasza:

Arra is figyelj hogy van ahol egy kalap alá veszik a felmondást a közös megegyezéssel. Meg ugye az se mindegy felmondás esetén ki mond fel és ott van a fegyelmivel felmondás stb. is.

Szóval igazad van érdekes ezt alaposan körbejárni.

2022. okt. 1. 06:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!