Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Babaváró hitelnél mi a tapaszt...

Babaváró hitelnél mi a tapasztalat, ha magzatként bejelentette a banknál a babát de születés után kicsúszott a 60 napból? Volt valami következménye? Tobbfélét olvastam, hogy küldenek levelet a hiánypótlásról.

Figyelt kérdés

2022. júl. 21. 16:22
 1/5 anonim ***** válasza:
Semmi következmény. Nekünk otps a babaváró, 12 hetes magzat lett jelentve. Lassan egy éves a gyerek, azóta sem kellett jelenteni semmit. Babavárónál nem számít, hogy megszületett-e a gyerek.
2022. júl. 21. 21:25
 2/5 anonim ***** válasza:
Szintén 12 hetes magzatot jelentettük. Mi aztán bementünk jelenteni a megszületést is (túlléptük a 60 napot). Kérdeztük, hogy egyáltalán kell-e, hisz a 12 hetest jelentettük. Azt mondták nem tudják, de azért beküldik ezt is xD
2022. júl. 22. 09:42
 3/5 anonim ***** válasza:
21.25-ös, tévedsz, 60 napon belül be kell jelenteni, hogy megszületett a gyermek és be kell mutatni a születési AK-át és a lakcímkártyáját is. Nem tudom, mi a szankció, ha ezt elmulasztottad.
2022. júl. 22. 11:04
 4/5 A kérdező kommentje:

Átolvastam a Babaváró Kormányrendeletét és abban az áll, hogy ha a magzat már be lett jelentve akkor abban az esetben kell bejelenteni a születést ha NEM igénylunk rá családtámogatási ellátást(családi pótlék, anyasági támogatás). De erről a banki ügyintézőknek fogalmuk sincs...

Illetve ha nincs bejelentve a baba születése akkor a 60 nap letelte után a bank jelzi a kincstárnak és ha nem találnak adatot a babáról azt jelzik.

Felhívtam ma a bankot, hogy látszódnak e a baba adatai, de még nem látott semmit, erre azt mondja, hogy a kamattámogatás csak a születés után jár...majd felolvastam neki az üzletszabályzatot...

Nekunk is Otps, azóta érdeklődtetek a hitel iránt, hogy tutira kamattámogatott e?

2022. júl. 22. 16:45
 5/5 anonim válasza:

Lehet tudni nálatok mi lett a vége?

Nem kicsit léptük túl a 60 napot, a magzat az be volt jelentve már igényléskor nálunk.

okt. 26. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!