Babaváró Ausztriai lakcím?
Olyan kérdésem lenne,hogy mivel Ausztriában dolgozom nekem itt van a főlakcímem akkor a párom melléklakcímmel kiköltözhet hozzám?
Babavárót felvettük és abban benne lehet hogy nem szűnhet meg mindkét szülőnek a magyarországi lakcíme. Ha a feleségemnek itthon lenne a főlakcíme akkor tudna kint élni nálam melléklakcímmel? Szerződésszegésnek számítana?
Szerintem nem értette félre 1-es...
De én eddig úgy tudtam, hogy adósnak, adóstársnak és megszületett gyermeknek egyazon magyarországi állandó lakcímmel kell rendelkeznie.
A kamattámogatást a következő esetekben veszítik el a házaspárok:
Ha a folyósítástól számított 5 éven belül nem születik gyermeke a párnak: a támogatás az 5 éves időszak lejártát követő naptól szűnik meg.
Ha már egyik félnek sincs állandó lakcíme Magyarországon: az utolsó magyarországi lakcím megszűnését követő naptól szűnik meg a támogatás.
Ha a gyermekvállalási támogatással érintett kiskorú gyermek kikerül a háztartásból: a támogatás a szülők háztartásából való kikerülést követő naptól szűnik meg.
Ha a házastársak elválnak, és nem házasodnak újra: a válást követő naptól szűnik meg a kamatmentesség.
#1 vagyok
Figyu, most mi a feltétel: Magyarországon kell LAKNI vagy kell egy magyarországi bejelentett lakcím?
Lehet úgy lakcímed valahol Magyarországon, hogy nem laksz ott, ez törvényes. Az osztrákokat nem zavarja.
A közös háztartás (azaz a költségek közös viselése) nem szűnik meg, sőt, még egy lakásban is laktok. Csak éppen nem Magyarországon. De az nem is volt feltétel, vagy de?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!