Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » 10E Ft magánnyugdíj váltásért,...

10E Ft magánnyugdíj váltásért, szerintetek kamu, átverés?

Figyelt kérdés

Van egy akció amiben szeretnék részt venni. De tényleg nincs semmi kockázata, és tényleg adnak 10 000 Ft csak úgy?

Az akció Facebook rajongói oldala:

[link]

Az akció leírása:

[link]

2010. szept. 20. 07:19
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem nem tetszik az egesz.

1. egy 89-ben szuletett egyen gmail-os cime van megadva kontaktnak, es egy mobilszam, ami MAGANTELEFON, nem ceges.

2. nyittatnak veled egy bankszamlat, mert ha nem ANNAL a banknal van a bankszamlad, akkor nem jar a kedvezmeny.

Hmmmm.... nem szeressssem az ilyen dolgokat :(

2010. szept. 20. 07:47
 2/7 anonim ***** válasza:
Ja, es a ceg IGAZI honlapjan SZO SINCS AZ AKCIOROL!!!!!
2010. szept. 20. 07:50
 3/7 A kérdező kommentje:

Hát én megkérdeztem most az ismerősöm aki ugyanezzel a sráccal csináltatta, és megmutatta az sms-t, hogy megkapta a pénzt.

Az akció a weblapon:

[link]

2010. szept. 20. 08:12
 4/7 A kérdező kommentje:
Ja és mondták, hogy a srác nem csaló, hanem egy a biztosító taghozó akciójában vesz részt, amiért ha beszervez tagokat kap ő is jutalékot. És így mi is jól járunk, mert az akció keretében mi meg 10 000-ret kapunk.
2010. szept. 20. 08:15
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem annyi a gondom ezzel,h azt hiszem mostmár 5ezer Ft az átlépési díj. Kérdezz rá!
2010. szept. 20. 09:26
 6/7 anonim ***** válasza:

Ezt találtam:

2009. július 1. után váltottam nyugdíj biztosítót, még egyszer válthatok?

Igen, válthat. Viszont figyelmeztetnem kell, hogy aki 2009.07.01. után váltott annak a váltás 5 000 Ft költséggel fog járni. De a 10 000 Ft ajándék még így is jár, így 10 000 helyet "csak" 5 000 fog nyerni a biztosítás váltáson.

2010. szept. 20. 09:30
 7/7 anonim ***** válasza:

Minden nyugdíjpénztár fizet jutalékot az arra jogosultaknak a tagok toborzásáért és az egyes pénztárak is akciózhatnak, adhatnak különböző ajándékokat (PL az ERSTE Nyugdíjpénztára VB focilabdát ad most), adhatnak egyéb kedvezményt, pénzt is azoknak, akik tagjaivá válnak.

Az, hogy ezek a kedvezmények, akciók mennyire vannak arányban azzal, hogy megéri-e átlépni, jár-e esetleges veszteséggel, kockázattal az egyik pénztárból a másikba való átlépés, mindenki maga eldöntheti pl a PSZÁF honlapján az egyes Nyugdíjpénztárak összehasonlításával de nem árt ezekről is tudni:

[link]

Mint látható, az átlépés sosem ingyenes, a költséget a már összegyűjtött tőkéből vonja le az átadó pénztár. Az is látszik, hogy el lehet az átlépéssel veszíteni bizonyos garanciális szolgáltatásokat, ami már súlyos következményekkel is járhat.

Ezen felül csak bizonyos esetekben kerül további 5000Ft-ba az átlépés, viszont azzal hosszútávon sokat lehet bukni, ha valaki egy gyengén működő pénztárba lép át és ott is ragad.

2010. szept. 20. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!