Leemelhetnek pénzt a számlámról úgy, hogy valaki birtokában van a bankkártyám számának és a PIN-kódjának?
Azért kérdezem, mert ma vásároltam a kártyámmal a Pe**y Ma**et-ben, és a "rendkívül kedves" pénztáros hölgy végignézte, milyen PIN-kódot ütök be. Mindig el szoktam takarni a keyboard-ot a nagyközönség elől, de őrá nem számítottam, akkor láttam meg, hogy figyel, mikor már az utolsó számjegyet beütöttem. Annyira lefagytam, hogy el is felejtettem megkérdezni, hogy mégis mi a f**zt les, vagy hogy nem érzi magát picit pofátlannak, vagy valami. Szóval a kártya nálam van, de a PIN-kódot lehet, hogy látta, meg a kártya számát is megjegyezhette, hiszen a kezében volt, mikor lehúzta a gépen. Ezen információkat felhasználhatja valamilyen módon arra, hogy pénzt nyúljon le tőlem?
Még egy kérdés:
Erste-ATM-nél meg lehet változtatni a kártya PIN-kódját?
Köszönöm, hogy végigolvastad, és a válaszokat is.
A pénztáros azért figyel, hogy a kedves vevő mit fog elb@szni már megint a nagy nyomkodásban.
Nem lehet ezzel visszaélni. A VISA kártyának nincs is PIN-je, az enyémnek legalábbis nincs.
De meg tudod változtatni a PIN-t.
Jópár év banki munkával a hátam mögött én is azt tudom mondani, hogy a pénztárosok nem igazán törődnek azzal, hogy leolvassák a kártyaadatokat, mivel a többsége valószinűleg arról sem tud szegény, hogy egy kártyával esetleg neten is lehet vásárolni.
Pin kódot pedig ha látja, azt is a hajára kenheti, mert azzal akkor ér valamit, a ellopja, vagy egy az egyben lemásolja a kártyát. (amihez pedig egy külön spec. olvasón kellene áthúzni, amit egyrészt nem egy szerencsételn bolti eladó fog megtenni, másrészt kicsit feltünő az, hogy ha két kütyűn húzogatja a kártyát...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!