Érdemes még most bent hagyni a pénzt részvényekben illetve még venni részvényeket?
#20 Akkor ok. Csak olyan magabiztos voltál a 18-as kommentben, hogy azt hittem, hogy tudsz valamit :)
Én azért gondolom, hogy nem feltétlenül állnak vissza a tőzsdék, mert az elmúlt években nem nagyon volt más kisértékű befektetési forma, ami jól hozott. Ahogy emelik a kamatokat, szerintem ki fogják venni az emberek a pénzüket, főleg, ha magas kamatok lesznek (mondjuk az EKB nem efelé halad), és még eshet tovább is.
Kb. 2-4 évig tart egy lefelé tartó időszak, aztán jön a mélypont és akkor elindul vissza. Én ezért tippelném az 5-8 évet.
Rövidtávon jöhet még további esés, de hosszútávra nézve már szerintem jó beszállási pontok vannak, lehetnek jó tőzsdei hozamok a következő 5-10 évben.
Az biztos, hogy most jobban megéri részvényeket venni, mint tavaly.
Neked kell tudni, hogy milyen a kockázattűrő képességed. Ha kell a pénz, izgulsz, akkor vedd ki, ha viszont nem kell, nem akarod elkölteni a következő 5-10 évben, akkor hagyd részvényekben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!