Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Érdemes még most bent hagyni...

Érdemes még most bent hagyni a pénzt részvényekben illetve még venni részvényeket?

Figyelt kérdés

2022. jún. 14. 07:04
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

#20 Akkor ok. Csak olyan magabiztos voltál a 18-as kommentben, hogy azt hittem, hogy tudsz valamit :)

Én azért gondolom, hogy nem feltétlenül állnak vissza a tőzsdék, mert az elmúlt években nem nagyon volt más kisértékű befektetési forma, ami jól hozott. Ahogy emelik a kamatokat, szerintem ki fogják venni az emberek a pénzüket, főleg, ha magas kamatok lesznek (mondjuk az EKB nem efelé halad), és még eshet tovább is.

Kb. 2-4 évig tart egy lefelé tartó időszak, aztán jön a mélypont és akkor elindul vissza. Én ezért tippelném az 5-8 évet.

2022. jún. 15. 13:21
 22/26 anonim ***** válasza:
56%
Aha. Persze. Biztos nem.
2022. jún. 15. 15:12
 23/26 anonim válasza:
100%
Általában a válságok után nagyobb emelkedés következik. Remélhetőleg nem tart több évig. Nézzél meg egy-egy értékpapír sok éves görbéjét, azon lehet látni. Sőt, inkább ilyenkor vesz részvényt az, akinek van fölös pénze, mert most olcsóbb. Én vennék.
2022. jún. 17. 16:47
 24/26 A kérdező kommentje:
Vennél vagy veszel is? Mármint foglalkozol tőzsdével?
2022. jún. 17. 16:53
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Rövidtávon jöhet még további esés, de hosszútávra nézve már szerintem jó beszállási pontok vannak, lehetnek jó tőzsdei hozamok a következő 5-10 évben.

Az biztos, hogy most jobban megéri részvényeket venni, mint tavaly.

Neked kell tudni, hogy milyen a kockázattűrő képességed. Ha kell a pénz, izgulsz, akkor vedd ki, ha viszont nem kell, nem akarod elkölteni a következő 5-10 évben, akkor hagyd részvényekben!

2022. jún. 17. 19:09
 26/26 A kérdező kommentje:
Hát ez az hogy a kockázat tűrő képességem elég rossz. Most majdnem 400ezer ftal vagyok mínuszban, azt a pénzt azért sajnálnám ha ki esne.
2022. jún. 17. 19:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!