Hol és hogyan tudnék legegyszerűbben ill. leggyorsabban osztrák államkötvényt venni?
Semmit nem értek a pénzügyekhez, de azt még én is jól sejtem, hogy hamarosan a forint össze fog omlani (akár államcsőd is jöhet a mostani állapotokat nézve) és nem szeretném, ha a 3 millió megtakarításom semmivé veszne és jó esetben vehetek majd belőle egy 20 colos Lenovo monitort.
Viszont sajnos jó nyelvtudásom sincs (német főleg 0) így külföldi számlanyitás sem jöhet szóba. Van valami lehetőség Magyarországon külföldi pénzintézetnél (pl. Raiffeisen) osztrák állampapírt venni?
Laikusként is tudom, hogy Ausztriában mindig nyugalom és jólét lesz, így magabiztosan fektethetem oda a pénzem ellentétben a lélegeztetőgépen tartott autokrata orosz sz**ó NER rendszerrel, ami épp tervezi kivezetni az országot az EU-ból, de az orosz olaj elleni szankció biztosan tönkre fogja vágni a gazdaságot.
Szóval mi ennek a menete és hol tudnék külföldi állampapírt venni? (ha osztrák helyett tudtok jobbat ajánlani azt is megfontolom). Vagy ha más stabil befektetési ötletet írtok azért is hálás lennék.
Nem értesz hozzá, de biztosra tudod h össze fog omlani..
OMG...😂
Én itt élek Ausztriában pár éve, itt se olyan jó az élet már mint régen.
Ami fontos, hogy az állampapír egy kötvény, így ha államcsőd vagy hiperinfláció lesz abban az országban hol veszed akkor nem érsz semmit az állampapíroddal.
Szerintem ha hosszútávon tervezel, akkor a legjobb a választás a befektetési arany.
Az arany nem valaki más adósága nem úgy mint a fiat pénzek.
Továbbá, nem lehet elinfláni.
Bárhol a világon értékesítheted.
Ausztriában név nélkül is vásárolhatsz befektetési aranyat 10 000 Euróig ami áfa mentes is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!