Lehet hülye kérdés, de ezt meg lehet csinálni
diákhitellel?
Figyelt kérdés
Szóval olyat választanék, amit a képzés után kellene visszafizetnem, szóval egy olyan 3 év után. Megtehetem, hogy azt a pénzt nem költöm semmire, hanem berakom állampapírba, amire nincs nagy hatással az infláció, x év múlva kiveszem, és a végén nekem lenne nyereséges? Illetve tudok egy összegben törleszteni mindent?
Kérlek ne szedjetek szét, ha valami nagy hülyeséget írtam.
Ha nem értesz hozzá, akkor neked az állampapír jó megoldás.
2022. máj. 30. 22:03
12/21 anonim válasza:
Az alapgondolat jo, en is ezt csinalom evek ota. Amire figyelj majd: a DH1 kamata valtozo, mindig az adott felev vegen (junius, december) bejelentik, hogy mekkora lesz a kamata. Ha nagyon megemelnek a jelenlegi 1,99-rol, akkor mar nem megeros a MAP+ buli.
Viszont: amig ennyi az inflacio, es ilyen alacsony a DH1 kamat, addig ez kb. ingyen penz es bolond, aki nem veszi fel.
Hajra!
2022. máj. 31. 16:40
13/21 anonim válasza:
Tökmindegy a kérdező kockázata szempontjából, hogy mennyi az infláció, mert a Diákhitel 1 kamata 2%, míg ha a legszarabb állampapírba teszi az is 5%-ot kamatozik majd. Ezen kívül 3 év múlva ott lesz az életkezdéskor minimum 5 millió forintja ami amúgy nem lenne. Ja és nekem is volt anno pármillió diákhitel tartozásom, a kezdeti törlesztője volt valami 20 ezer forint :D Szóval ha nem büfészakon tanulsz, hanem piacképes szakmád lesz amivel keresel már huszonévesen néhány százezret, akkor meg főleg megéri.
2022. máj. 31. 21:13
14/21 anonim válasza:
És máris 5% lett a kamat. Ki tudja mennyi lesz jövőre. Túl nagy a kockázat és kicsi a haszon kérdező.
2022. jún. 27. 21:24
15/21 anonim válasza:
Én is ugyan ezt csináltam, felvettem az összes létező diákhitelt amit csak lehetett, a tandíjat is kamatmentes diákhitellel fizetem és azt a pénzt szintén befektettem, az elején csak állampapírba tettem, aztán elkezdtem részvényekbe, utána vettem egy crypto bányász gépet, majd azzal annyit kerestem hogy bukhattam volna sokat hogy elbukjam a profitot szóval minden pénzt kriptovalutákba tettem, ez 2020 végén volt, 600 dolláros ethereum ár... Nagyon megérte mert jó pár millió ft-os pluszban vagyok és időben kiszálltam stable coinba, ezek mellett pedig lett ezzel az egésszel egy új hobbim ami a kriptovaluták.
2022. júl. 11. 23:29
16/21 anonim válasza:
15ös kamu, a tandíjra felvett diákhitelt csak tandíjra költhteted. A kriptod meg sz*rt se ér most. - egy volt diákhiteles dolgozó
2022. júl. 12. 07:57
17/21 anonim válasza:
16-os, úgy látom szövegértelmezése problémáid vannak, mint írtam mind a diákhitel 1-et mind a 2-t felvettem, a tandíjra a kamatmentest igen, és a tandíjra költött volna pénzt fektettem be, a szabadfelhasználásúnál és a diákhitel plusznál pedig a teljes szabadon felhasználható összeget fektettem be, és mint írtam stable coinban vagyok már ami mindig 1 dollárt ér, szóval szintén nem sikerült értelmezni a leírtakat.
2022. júl. 12. 11:15
18/21 anonim válasza:
Ja, így már ok. Tehát megvolt a tandíjra a pénzed te kis hátulgombolós.
2022. júl. 12. 16:54
19/21 anonim válasza:
Igen mert dolgoztam egyetem alatt is meg már a gimiben is
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!