Első allampapir vétel?
Most nyitottam ügyfélkapun keresztül értékpapírszámlát és szeretnék egy kis kezdő segítséget kérni.
Próbáltam mobilkincstáron 5000 forintért elsőre PMÁP-t vásárolni utalással. Írta hogy tranzakció rögzítve, kb mikor jelenik meg ez az összeg?
Illetve ingyenes az utalás ide ugye?
2 millió forintot szándekozom betenni 5 éves PMÁP-ba. Bármilyen jótanácsot
segítséget elfogadok.
Dehogynem, új tranzakció, vétel, számlamegerősítés, és ott lapozgassál, a vége felé vannak a prémium állampapírok.
Ezeket a prémiumpapírokat nem dobálják hetente piacra, mint az egyévest vagy a pluszt. Elindultak már. Ha most megveszed, a felhalmozott kamatot is ki kell fizetned.
A 2028-as 100,61 %-on áll, a 2025-ös (3 éves) 102,10%-on. Számolgassál és akkor vegyed csak meg, ha hosszabb távra tervezel.
Bevenni és kivenni, és felhalmozott kamatot meg visszaváltási díjat fizetni/elbukni nem éri meg.
Ha parázol, vegyél egyelőre 1 éves állampapírt, annak se rossz most a kamata (na nem az inflációhoz képest), és kevesebb a visszaváltási díja is.
Új tranzakció, eladás.
Neked egyelőre nem mutat semmit, hiszen nem vettél még, tehát eladni sem tudsz.
És a bal oldali menüben nincs olyan opciód, hogy tranzakció, eladás? Kell lenni.
Amúgy van pár nap átfutási idő, mire a pmáp tényleg a számládra kerül. Én is szívtam anno emiatt, mert nem értettem, hogy nem rögtön teszik át.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!