Angol fontban megéri tartani a pénzem?
Szerintem a rubel most a befutó.
Bár jó lenne tudni, hogy mi is a célod. Ha nincs szükséged erre a pénzre 5-10 évre sem akkor a befektetési arany lenne a célszerű. Viszont, ha rövid időre kell 1 év akkor szerintem mindegy, mert a váltás elvinni a hasznot.
Az elmult 20 evben sose erte meg befektetesi atanyat venni :))) akar ingatlannal akar allamkotvennyel akar siman diverzifikalt reszvenyyel jobban jartal, kriptorol nem beszelve...
Bar ha valaki a szinere izgul annak lehet az eleg
Egy ország erős gazdasága, nyeresége GDP-je békeidőben a legjobb garancia arra, hogy a valutájuk vásárlóértéke stabil és garantált.
Az a pénz, aminek a fedezetéül egy passzív aranykészlet szolgál, az aranyfedezet mennyiségéig korlátozott, illetve legfeljebb devalválódni tud az aranyhoz képest, ha több pénzt ad ki az ország. Plusz mivel a pénz értékét a puszta arany garantálja, ebből következik hogy eleve jogodban áll a pénzük helyett azt a garantált aranyat kérni. Más nem biztosítja a pénz stabilitását, sőt, ha elkezdik kivinni az országból a (garantált ugyebár) arany fedezetet, akkor az se marad nekik.
Ott nem szorulnak aranyfedezetre, ahol a befektetett pénz megtermeli a saját értékén felül a garantált profitot is, vagyis a tényleges fedezete (ami a befektetések nyeresége és garantált haszna) erősebb és stabilabb, mint egy passzív és korlátozott aranyfedezet.
Szóval csak egy hangzatos lufi, hogy a rubel "erősebb" mert aranyfedezete van, de ha "szavukon fogom" és a rubel helyett inkább kérem az (ugyebár garantált) aranyat, majd az aranyamat én használom a saját fedezetemnek, máris őket gyengítem.
"Az elmult 20 evben sose erte meg befektetesi atanyat venni "
A 0-ás közeli jegybanki alapkamat miatt inkább megérte ingatlanba tenni a vagyonunkat. Viszont derivativákkal elnyomták az árat, hogy olcsón feltudják vásárolni a bankok. Továbbá ha megnézed az államok is adóssodnak el szépen a lakosság felé kötvényekben miközben vásárolják a befektetési aranyat. Tudják ők is, hogy mi következik.
A probléma akkor lesz mikor nem ér majd semmit a pénzünk, és készlet hiány esetén aranyat se tudunk majd venni.
Mikor háború van akkor se a papírt pénzt menekítik először hanem az aranyat mert az nem valaki más addósága. A mennyisége véges, még a fiat pénzekből korlátlan mennyiséget lehet nyomtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!