Lehetséges hogy a Fundamenta ügyintéző át akar minket verni?
5 ève fizetjük a Fundamenta megtakarítást, most találtunk egy házat 25Millio Ft-ert amit szeretnénk megvenni.
16Millio Ft hitelre lenne szükségünk, az ügyintéző elmondta mennyi lenne a havi törlesztő.
16millióra összesen a 20 èv alatt 32milliót fizetnènk vissza ha a Fundamentával vesszük fel a hitelt.
Sima lakáshitel kalkulátorral megnéztem, úgy 25milliót fizetnènk vissza a 20èv alatt.
Így most nem is értem egyáltalán hogy mi értelme volt ennek az 5èvnek ,igazából ugyanaz történt mintha a parnamba raktam volna a pénzt, csak nem kellett volna fizetnem a számla nyitásèrt első hónapban 160ezer Ft-ot...
Lehetséges hogy tényleg ekkora különbség van Fundamenta és sima banki hitel között, vagy saját zsebre dolgozna az ügyintézőnk?
A fundamenta nem klasszikus hitel. Amennyi saját megtakarításod van, annyit ad mellé hitelként.
Nem 32 milliót fizetsz vissza 16-ra, hanem fizeted a megtakarítást 16-ig, majd utána törleszted a hitelt
Sajnos a banki hitelkamatok sem FIX-ek !!! Ugyanis a bank csak a Referencia kamaton felüli, saját banki kamatfelárát vállalja fixálni.... és mivel a referencia kamatok tavayl nyár óta folyamatosan, havonta/hetente emelkednek, így az ahhoz kötött "FIX"-nek hitt banki hiteltörlesztések is - különösen június 30-után, amikor a hitelmoratórium véget ér - ugrásszerűen meg fognak nőni! Ellentétben a VALÓBAN FIX, a hitelszerződésben előre, havonta rögzített Fundamenta hiteltörlesztőkkel.
...és EZÉRT VAN AZ, HOGY A FUNDAMENTÁTÓL VESZIK FEL A LAKÁSHITELEK KÖZEL EGYHARMADÁT !!!!!
Legyünk őszinték. Amikor még a fula nem volt kicsinálva, a legjobb választás volt. Megtakartásokkal együtt 10.5M Ft-ot vettünk fel, kb 5 éve, 13M-s házra. Kb 1.2M-val fizetünk vissza többet a végére. És végig fix tleg.
Most már nem az igazi sehol, most ilyen kondíciókkal őrület hitelt felvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!