Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mibe érdemes pénzt fektetni ?...

Mibe érdemes pénzt fektetni ? Vennék részvényeket, de nem tudom, hogy hova forduljak?

Figyelt kérdés
2022. máj. 23. 18:33
1 2
 11/13 today.tomorrow. válasza:

Én osztalékbajnok cégek részvényeit kezdtem el vásárolni pár hónapja. Nem 1-2 évre szóló befektetés az igaz, hanem inkább 10-20 évre, de úgy gondolom, hogy hosszútávon megéri. Több könyvet is elolvastam a témában és Sólyomi Dávid- Osztalékból szabadon c könyvét emelném ki.A könyv segítséget nyújt abban, hogy milyen paramétereket kell figyelni, hogy ne túlárazott vagy rossz minőségű részvényt vásároljunk. Ahogy fentebb is írták, alacsony P/E, viszonylag magas osztalék stb...

Én a KBC-nel nyitottam számlát, viszont ha van ismerősöd, akkor szólj neki, mert az ajánlói programmal 30.000ft kereskedési díjat kaptok mindketten.(vagy privátban leboltoljuk. Csak email cím kell hozzá) Én is így nyitottam ismerős útján,7.99$ tranzakciós díjaknal hamar elment 😃

Az ingyenes "pénzügyi tanácsadóktól" viszont óvakodj!

Remélem tudtam segíteni 🤗

2022. máj. 31. 18:27
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszi ! Átgondolom !
2022. máj. 31. 18:33
 13/13 anonim ***** válasza:

Azért az osztalékfizető részvényeknek is megvan a hátránya. Mármint úgy értem, hogy csak ezekre fókuszálni. Én kicsi portfólió esetében - értsd 10-20 millió - jobban látom kombózni növekedési részvényekkel, mert önmagában az osztalék + árfolyamnyereség mindig kisebb, mint egy jól kiválasztott növekedési részvény árfolyamnyeresége.

Kisebb portfólióknál még nem elég hatékony a hógolyóeffektus (kamatos kamat), emiatt lassabban épül a portfólió, mintha lenne benne legalább 1-2 növekedési részvény.

De itt meg arra is kell figyelni, hogy ne legyen túl sok túl kicsi pozíció amibe folyamatosan pénzt rakunk, mert a költségeink hatalmasra nőhetnek az évek alatt - pl. a KBC-nél említett minimum 8 dolláros tranzakciós díj is gyakorlatilag akkor is ennyi, hogyha 20 dollárért veszel részvényt egészen kb. 2000 dollár/tranzakcióig. Azt viszonylag kevesen engedik meg maguknak, hogy rendszeresen 3-4 pozícióba vásároljanak 2000 dollárokért. :)

100millió felett már szerintem megéri elgondolkozni azon, hogy átálljon az ember teljesen osztalékfizető portfólióra, mert kiszámíthatóbb, biztonságosabb. De nyilván kinek mi lenne a végcél, milyen életszínvonalat céloz be, stb.

Persze növekedési részvényeknél is marha fontos megnézni a fundamentumokat (PE, div. yield, debt, stb.), nem belevenni minden fel-hypeolt "glamour" részvénybe ami nagyot ment előzőleg. De a legjobb talán a kettőt ötvözni tényleg.

2022. máj. 31. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!