Elutasíthatja a bank a lakáshitelt mert az utca nem szerepel a térképmásolaton?
Igen, ezt jól látod, ez bizony hónapokig is eltarthat, az viszont ad némi reményt, hogy házszámok is vannak az utcában, tehát valamilyen megoldás biztosan van. Első körben egyeztessetek az önkormányzattal, majd ügyvéddel és az eladóval is. Sajnos örökös probléma, hogy még adásvételkor sem kérik le a térképmásolatot az ügyvédek, pedig abból a probléma azonnal kiderült volna. Én az ilyen eseteket ügyvédi és eladói hibának tartom, de sajnos a jelenlegi jog szerint nem az, pedig szinte minden második családi háznál előfordul, hogy valami nem jogtiszta a házon, ami ugyanígy megakasztaná a hitelezhetőséget. EgyTakarnetes térképmásolat lekérése 2250Ft a Földhivatlnél, épp ezért nem értem, miért nem teszi a jog kötelezővéennek lekérését, miért csak a tulajdoni lapot ellenőrzik az ügyvédek?
Rgyik megoldás az lehet, hogy meghosszabbítjátok a fizetési határidőt arra hivatkozva, hogy a ház jogtisztaságával van probléma.
Másik megoldás, hogy ideiglenesen hozol egy másik ingatlant fedezetnek (pl szülők házát) és amint az út rendezetté válik, szerződést módosítotok a bankban (fedezet csarét kértek)
Harmadik variáció, hogy felbontjátok az Adásvételit és arra hivatkozva, hogy a ház nem jogtiszta, visszakéritek a foglalót az eladótól (vigyázat, sajnos a jog szerint ez nem vis maior és nem is eladói hiba, így csak a korrektségében bízhattok. Kérjétek ehhez az ügyvéd segítségét).
Gondom a hitelösszeg nagyobb annál, hogy ingatlan fedezet nélküli hitelt kérjetek, így a személyi kölcsön nem igazán megoldás, de ha a hitelösszeg és a jövedelem megengedi, ez is lehet egy utolsó, ideiglenes megoldás, de ez drága és nem biztos, hogy megéri.
Ohh ha ha te azt tudnad hany ilyen van meg a telekkonyvekben...
Amugy csak kivancsisagbol: melyik telepulesrol van szo?
Azt mondták kérjünk igazolást. Kaptam is a hivatalból egy igazolást, hogy ott van út, megvan tervezve térkép szerint is (másolatot is kaptam erről) és hogy folyamatban van az utva bejegyeztetése.
Ezt kérte a bank, mikor megszereztem leadtam, megint elutasitottak........ hivatalos igazolás ök kérték, miért nem fogadják el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!