Nettó 250 ezer Ft-os fizetésemmel szeretnék 16 m Ft hitelt felvenni, de nem szeretnék sokat vissza fizetni.20 éves vagyok a munkahelyem biztos, nem volt még semmi féle hitelem. Van valami ötletetek?
A bankos hölgy részben igazat mondott. 20% önrész valóban elég lehet, de nem hitelre, hanem lízingre és még van néhány apróság, ami lényeges.
A bank figyelembe veszi, hogy családi vállalkozásban dolgozol, ezért nem fogja a fizetésedet 100%-ban elfogadni. (Sajnos ez a gyakorlat, amit a hölgy mondott, az csak elmélet.)
Az életkorod miatt is valószínűleg adóstársat is előír, vagy valami egyéb biztosítékot, de ami egészen biztos, nem úszod meg a sok kamatot.:)
Hitelt 25% önrésztől lehet igényelni, de az előbb leírt feltételek ott is adottak, a családi vállalkozásban jobban megnézik a bért, leminősítik és a munkában eltöltött éveket sem veszik készpénznek a munkáltatói igazoláson, leellenőrzik az APEH-ba bement adatokat is.
Megértem, hogy utálod a bankokat, viszont ők sem szeretik az ügyeskedőket, trükközőket, ezért sajnos gyakran ez miatt azok hitelkérelmét is elutasítják, akik nem akarnak csalni.
Egy hiteltanácsadó
Ismerem az ERSTE bank hitelminősítő rendszerét (is). Sok minden hibádzik az elgondolásodban, de inkább nem magyarázom, mert nem hiszed.
Igen, vannak bankok, akik alacsonyabb kamattal is adnak hitelt, de a Te általad írt paraméterekkel ott sem lennél hitelképes.
Tény, hogy az ERSTE csak 2 havi folyószámla kivonatot néz, nem kell még 3 havi sem, de mivel Te az apukád cégébe vagy bejelentve, ezért rád más szabályok IS vonatkoznak.
Az ERSTE kizárólag csak azt veszi forgalmi értéknek, ami az adásvételiben szerepel, tehát nem veszi figyelembe a 20 milliós értéket.
És még egy varázsszám:) 250E Ft-os nettó fizetésnél, ahhoz, hogy valaki a maximum (75%-ban) kaphasson hitelt, nem lehet több az ERSTE-ben a havi törlesztő részlete, mint a bére 40%-a, azaz 100E Ft.
Ez is egy belső szabály:)
Nem okoskodok és hülyeségeket sem szoktam beszélni. Miért tenném?
Lehet hitelt kapni akár a fizetésed 100%-áig is, csak akkor teljesen mások a feltételek. Pl az egyik feltétel, hogy több önerő kell, mint 25%...
Az ismerősöd esetén sem 25% volt, ha kiszámolod, de az már egy másik történet.
Elolvastam a kommenteket és eléggé el vagy szállva...
Amit jól írtak: Hitelnél törvényileg előírt a 25% önerő. Erste Banknál lízingelni lehet 20% önerővel. Jövedelem alapon tényleg a jövedelem 40%a terhelhető az Erste Banknál, tehát havi 100ezer ft-ot fordíthatsz hiteltörlesztésre vagy pedig több önerő kell. Ha több az önerőd, akkor terhelheted a jövedelmed akár 100%át is. Nyilván ebben az esetben a bank kedvezőtlenebb kamatot is ad. Kivétel ez alól, ha új építésű ingatlant vásárolsz, mert ebben az esetben kicsit más a kép...
Amit rosszul írt Neked előttem valaki, az az, hogyha Te áron alul vásárolsz egy ingatlant, tegyük fel 15millióért veszed meg a 25milliós lakást, akkor ha ezt a becslés is alátámasztja, akkor nyilván megkaphatod hitelként az egész vételárat...
A Te paramétereiddel én nem az Erste Bankot választanám, mert bár rugalmasak, máshol jóval kedvezőbb törlesztőrészlettel, kamattal vehetnél fel hitelt. Hiteltanácsadóként dolgozom, az ügyfelek nem fizetnek a munkámért, de az ügyfél helyett a bank csak akkor fizet a munkámért jutalékot, ha én intézem a hiteligénylést, így itt most nem írok Neked banknevet, hogy hol kellene intézned. Ha a személyi hiteltanácsadód szakmailag megfelelő lenne, nyilván elmondta volna Neked a lehetőségeid...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!