Hitelbírálatnál figyelembe veszik-e, hogy kezes vagyok egy másik hitelben?
Bátyám (egyéni vállalkozó) szeretne felvenni 3 millió forint Széchenyi GO hitelt. Engem szeretne felkérni kezesnek.
Én lakásvásárlást tervezek idén, ehhez majd kell felvennem hitelt. Figyelembe veszik a lakáshitel-bírálatnál, hogy ha kezes vagyok egy másik hitelben?
Milyen hátrányai lehetnek a kezességnek? Ti mit tennétek ebben a helyzetben?
Természetesen igen, ezzel már csökkented a saját hitelképességedet.
Másrészt hacsak nem vagy sokszoros milliomos, akinek nem gond a bátyád hitelét kifizetni, akkor ne menj kezesnek, mert igen sokba kerülhet neked, a saját hitelkßerelmedtöl eltekintve is.
Most attól eltekintve, hogy rengeteg ember nem képes viszsafizetni a hitelt, mert belebukik abba, amire felvette - és akkor jön képbe a kezes, aki fizethet helyette -, még az is benne van, hogy netán baleset vagy egyéb szerencsétlenség éri öt, és emiatt kell neked visszafizetni, amit ö vett fel. (Most arról nem is beszélek, hogy sokan egyszerüen nem fizetnek, meghagyják a kezesnek!)
Szóval én - meg az emberek 99%-a - ezért nem megy el senkinek kezesnek, mert ezzel gyakorlatilag vállalod a hitel törltesztését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!