Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Vettem egy autót lízingre,...

Vettem egy autót lízingre, havonta küldték a csekket, nem volt gond. De mit tegyek a következő helyzetben?

Figyelt kérdés
1 év elteltével - nemrégiben - kapam egy levelet egy számomra teljesen idegen banktól, amiben azt irták, mostantól kezdve nekik kell törlesztenem, mert a bank, akivel szerződtem csődeljárás alá lett vonva. még aznap felhivtam a bankot, hogy mi ez. ők azt mondták ne foglalkozzak a másik bankkal, nekem velük van érvényes szerződésem, fizzessek ahogy eddig. igy is tettem. de közben úgyanúgy, ahogy ettől a banktól, a másiktól is kapom a csekket. felhivtam újra mindkét bankot, mindkettő állítja, hogy neki kell fizetnem, egyik a másikat szidja és válltig állitják, ha nem oda fizetek, akkor nem fog csökkenni az adósság. kitaláltam, hogy pontot rakok a végére, visszaviszem a kocsit a p...ba, de ez is lehetetlen, mert azon is vita van, hogy melyik bankot illeti. fogalmam sincs mit tegyek. gondoltam kérek ügyvédi segítséget, de felháborító ez az egész egyébként is, nem szívesen kltenék 10-20-30 ezreket még ügyvédre is.
2008. dec. 18. 18:49
1 2
 11/14 anonim válasza:
100%

Szia.

Én egyet kérdeznék:Melyik bankról van szó?Magyarországon az elmúlt időszakban nem ment bank csődbe,sem kisebb sem nagyobb.Ha nem nyilvános,akkor írd meg priviben,és irány a hitelt adó bank,ott már NE ügyintézővel folytass eszmecserét,hanem mint előttem is írták,minimum fiókvezetővel,valamint pár ezer forintot egy ügyvéd mindenképp megér,mert sokkal nagyobb károd lehet belőle,mint az a 10ezres,amit az ügyvédnek kifizetsz.

Sok sikert hozzá!!!

2008. dec. 21. 15:15
 12/14 A kérdező kommentje:
A Partner Leasing Zrt. és a Takarékbank között van ez a jogvita.
2008. dec. 22. 16:11
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

12.19, 08:08-as vagyok.

Megnéztem a cegtalalo.hu-n, és valóban, így szerepelnek:

PARTNER LEASING Zártkörűen Működő Részvénytársaság "felszámolás alatt"

Talán ezzel már tudsz kezdeni valamit...

Kellemes ünnepeket!

2008. dec. 23. 13:56
 14/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Én bankos vagyok, ezt olvasd el.

[link]

A pszáf most hozta ezt a rendeletet. Ezt kinyomtatva, bemehetsz a fiókvezetőhöz, hogy magyarázza meg, utána pedig a pszáf-hez fordulj, lehetőleg még ma. Így jó esélyed van, hogy január elején kapsz választ.

2008. dec. 26. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!