Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Vettem egy autót lízingre,...

Vettem egy autót lízingre, havonta küldték a csekket, nem volt gond. De mit tegyek a következő helyzetben?

Figyelt kérdés
1 év elteltével - nemrégiben - kapam egy levelet egy számomra teljesen idegen banktól, amiben azt irták, mostantól kezdve nekik kell törlesztenem, mert a bank, akivel szerződtem csődeljárás alá lett vonva. még aznap felhivtam a bankot, hogy mi ez. ők azt mondták ne foglalkozzak a másik bankkal, nekem velük van érvényes szerződésem, fizzessek ahogy eddig. igy is tettem. de közben úgyanúgy, ahogy ettől a banktól, a másiktól is kapom a csekket. felhivtam újra mindkét bankot, mindkettő állítja, hogy neki kell fizetnem, egyik a másikat szidja és válltig állitják, ha nem oda fizetek, akkor nem fog csökkenni az adósság. kitaláltam, hogy pontot rakok a végére, visszaviszem a kocsit a p...ba, de ez is lehetetlen, mert azon is vita van, hogy melyik bankot illeti. fogalmam sincs mit tegyek. gondoltam kérek ügyvédi segítséget, de felháborító ez az egész egyébként is, nem szívesen kltenék 10-20-30 ezreket még ügyvédre is.
2008. dec. 18. 18:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem menjel be ahhoz a bankhoz ahol felvetted a hitelt. Ott kerd a fonokot, a fiokvezetot, esetleg elore kerj idopontot tole! Csak hozza menjel, es legyel hatarozott, es kerdezd meg tole pontosan, hogy mit jelent ez? Ha lehet, akkor foglalja irasba amit mond neked, es irasd ala vele, pecsettel egyutt! Ugyanis a szo elszall, az iras megmarad. Nehogymar neked legyen problemad ebbol! Igy lesz bizonyitekod, ha komolyabbra fordulna a dolog. De ha tudsz itt a neten ingyen is kerdezhetsz jogaszokat!!!!

De utana ugyanugy elmehetsz a masik bankhoz is, ott is kerdezd meg a fonoktol, csakis tole, hogy mit jelent ez a cirkusz????

Tenyleg felhaborito, erthetetlen!

2008. dec. 18. 19:29
 2/14 anonim ***** válasza:
94%
Igen igen, a bankba menj be, és a bankvezetőjét kérjed, ha el akarnak hajtani, akkor üvölts és verd ki a balhét. Olyan nincs hogy a fiókvezetővel ne lehessen beszélni. Minél hamarabb.
2008. dec. 18. 19:41
 3/14 anonim ***** válasza:
93%

Egyetértek az előttem szólókkal.

Még azért annyit, hogy szerintem, ha valóban a másik banknak kellene fizetned, mert az első bankot csődeljárás alá vonták, akkor valószínű, hogy a csődbiztostól kaptál volna egy hivatalos levelet, hogy most már máshová kell utalnod. Legalábbis én ezt gondolom.

Ha nem kaptál hivatalos értesítőt a bankodtól, akkor szerintem továbbra is nekik utald.

2008. dec. 18. 20:54
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Nahát ez egy kész vicc. Kapsz egy fecnit valakitől, hogy ezentúl neki fizessél? Hát jóhogy már nem. Bemész az eredeti bankodhoz, viszed a papírt a másik banktól, és ott a bankigazgatót kéred, és követeled, hogy hívja fel a másik bankot. Egyébként hivatalosan is meg lehet nézni, hogy melyik bankot vonták csődeljárás alá, és melyiknél született már jogerős ítélet, csak most hirtelen nem találom. De ahogy megtalálom belinkelem ide.
2008. dec. 18. 21:07
 5/14 anonim ***** válasza:
86%

Azért valami csak van a dologban, másképp hogyan juthattak volna az adatokhoz, törlesztési szerződéshez?

Szerintem is felkellene keresni mindkét bankot, de legalábbis az újonnan jelentkező banktól valami hivatalos papírt kérni arról , hogy milyen jogutódi, vagy csődeljárási végzés alapján fizzes nekik

2008. dec. 18. 23:16
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Az a bank, akivel kötötted a szerződést elismeri, hogy csődljárás alatt van? Lehet, hogy valami csalók akarnak pénzt kiszedni belőled, kihasználva azt, hogy válság van, több bank is csődbe ment/megy, és így vernek át embereket.
2008. dec. 18. 23:51
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak azt mondja a bank, ne foglalkoz a másikkal, akor valami gond csak van, ugyanis ilyen esetben azonnal meg kellene tenniük a feljelentést jogosulatlan adatkezelés(lopás) csalás miatt, a másik bank ellen.

Ha ezt nem teszik, és nem kérték a méásik banklevelét tőled, akkor alaposan járj utána az ügynek.

2008. dec. 18. 23:55
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Egyetértek azzal, hogy menj be a bankodhoz, de én azért felvenném a kapcsolatot a PSZÁF-al is. Nekem rengeteget segítettek, amikor ilyen gondom volt. Az e-mail-re kb. 1 hét alatt válaszolnak, de telefonon nem lehetetlen elérni őket. (Tapasztalataim szerint a bankban nem fognak írásba adni semmit, de ne nekem legyen igazam.....)

Legalább azt megtudhatnád, honnan tudhatod meg, hogy tényleg csődeljárás alatt vannak.

A PSZÁF hatásköre, náluk írásba is foglalhatod a gondodat,

csak mellékeld a levelek másolatát.

Illetve még azt tudom javasolni, hogy az Apeh honlapján

nézd meg ezt, és írd be a bank nevét. (Hátha adótartozásuk is van...)

[link]

2008. dec. 19. 08:08
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Pont ezt akartam én is javasolni. Irány a PSZÁF.
2008. dec. 19. 11:40
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jó tanácsokat. fogok is irni a pszáfnak és remélem minél előbb megoldódik ez a helyzet, amit ha más mesélne, biztos nem hinném el, hogy megtörténhet.
2008. dec. 19. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!