Vettem egy autót lízingre, havonta küldték a csekket, nem volt gond. De mit tegyek a következő helyzetben?
Szerintem menjel be ahhoz a bankhoz ahol felvetted a hitelt. Ott kerd a fonokot, a fiokvezetot, esetleg elore kerj idopontot tole! Csak hozza menjel, es legyel hatarozott, es kerdezd meg tole pontosan, hogy mit jelent ez? Ha lehet, akkor foglalja irasba amit mond neked, es irasd ala vele, pecsettel egyutt! Ugyanis a szo elszall, az iras megmarad. Nehogymar neked legyen problemad ebbol! Igy lesz bizonyitekod, ha komolyabbra fordulna a dolog. De ha tudsz itt a neten ingyen is kerdezhetsz jogaszokat!!!!
De utana ugyanugy elmehetsz a masik bankhoz is, ott is kerdezd meg a fonoktol, csakis tole, hogy mit jelent ez a cirkusz????
Tenyleg felhaborito, erthetetlen!
Egyetértek az előttem szólókkal.
Még azért annyit, hogy szerintem, ha valóban a másik banknak kellene fizetned, mert az első bankot csődeljárás alá vonták, akkor valószínű, hogy a csődbiztostól kaptál volna egy hivatalos levelet, hogy most már máshová kell utalnod. Legalábbis én ezt gondolom.
Ha nem kaptál hivatalos értesítőt a bankodtól, akkor szerintem továbbra is nekik utald.
Azért valami csak van a dologban, másképp hogyan juthattak volna az adatokhoz, törlesztési szerződéshez?
Szerintem is felkellene keresni mindkét bankot, de legalábbis az újonnan jelentkező banktól valami hivatalos papírt kérni arról , hogy milyen jogutódi, vagy csődeljárási végzés alapján fizzes nekik
Ha csak azt mondja a bank, ne foglalkoz a másikkal, akor valami gond csak van, ugyanis ilyen esetben azonnal meg kellene tenniük a feljelentést jogosulatlan adatkezelés(lopás) csalás miatt, a másik bank ellen.
Ha ezt nem teszik, és nem kérték a méásik banklevelét tőled, akkor alaposan járj utána az ügynek.
Szia!
Egyetértek azzal, hogy menj be a bankodhoz, de én azért felvenném a kapcsolatot a PSZÁF-al is. Nekem rengeteget segítettek, amikor ilyen gondom volt. Az e-mail-re kb. 1 hét alatt válaszolnak, de telefonon nem lehetetlen elérni őket. (Tapasztalataim szerint a bankban nem fognak írásba adni semmit, de ne nekem legyen igazam.....)
Legalább azt megtudhatnád, honnan tudhatod meg, hogy tényleg csődeljárás alatt vannak.
A PSZÁF hatásköre, náluk írásba is foglalhatod a gondodat,
csak mellékeld a levelek másolatát.
Illetve még azt tudom javasolni, hogy az Apeh honlapján
nézd meg ezt, és írd be a bank nevét. (Hátha adótartozásuk is van...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!