Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » 1 millio ft megtakarítást...

1 millio ft megtakarítást hova erdemes befektettni?

Figyelt kérdés
2022. máj. 7. 12:04
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
42%
Na, megérkezett az első bc-os is... :)))
2022. máj. 7. 13:21
 12/26 anonim ***** válasza:
0%
Már ne haragudj de a bitcoin nem is olyan rossz ötlet tekintettel arra, ha 4-5 évben gondolkozol.
2022. máj. 7. 13:29
 13/26 anonim ***** válasza:
0%
Teljesen mindegy. Ez nem megtakarítás, hanem zsebpénz.
2022. máj. 8. 15:21
 14/26 A kérdező kommentje:
13. Akkor mekkora összegnel beszelhetunk mar megtakarításrol?
2022. máj. 8. 15:24
 15/26 anonim ***** válasza:
62%

"Már ne haragudj de a bitcoin nem is olyan rossz ötlet tekintettel arra, ha 4-5 évben gondolkozol."

Nekem is van kriptóm, a btc-m ami óta megvan kb masszív 8-16%-os veszteségbe van.

De ez ilyen.

2022. máj. 8. 19:07
 16/26 anonim ***** válasza:
0%

Mikor várásároltad a bitcoinod?

Én azt írtam 4-5 évre érdemes bitcoint venni.

Ha 4-5 éve vetted akkor simán pluszba kéne, hogy legyél.

Akkor is pluszba kéne, hogy legyél ha tavaly vagy tavaly előtt vetted.

Én is vásároltam 60 000 $ árfolyamon, de mivel 4-5 évben gondolkodok így nem érdekes számomra a pillanatnyi árfolyam.

2022. máj. 9. 09:48
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Dolgozó ember vagyok, van 10 millióm. Még ez se sok pénz. Kb még ugyanennyi kell a lakáshoz. Egyelőre PMÁP meg valutában tartom. Valuta csak a háború miatt, ha el kell húzni innen.
2022. máj. 12. 11:27
 18/26 Adkeizaal ***** válasza:
100%

Szerintem, összegtől függetlenül minden megtakarítás amiről tudod ,hogy x időn belül nem lesz rá szükséged.

Ha neked 1 milliód van amire tudod, hogy belátható időn belül nem lesz szükséged, akkor neked van 1 millió ft megtakarításod.

Akkora összeget ami fedezi 3 havi kiadásomat folyószámlán tartok.

Ezt követően 1 éves kiadásomat fedező összeg biztonsági részvényekben van/vagy ép valutában. (Értékállóság/könnyebb hozzáférhetőség a lényeg itt is)

A többit igazából bármibe befektetheted csak tudd, hogy mikorra akarod a nyereséget realizálni, meg mekkora kockázatot tudsz vállalni. (Legtöbben ezt rosszul mérik fel, még rosszabbul azt ,hogy mire is költöttek végül..)

Úgy hogy én is állampapírra szavaznék, ha legalább 5 évig nincs szükséged erre a pénzre.

Ha nem akarod addig nélkülözni, hagyd számlán.

2022. máj. 12. 16:15
 19/26 anonim ***** válasza:
77%
18as az állampapírt is ki lehet venni közben, csak 1% a veszteség. Még így is megéri.
2022. máj. 12. 16:19
 20/26 anonim ***** válasza:
0%
Hajadra kenheted az állampapírt is ha államcsőd lesz.
2022. máj. 12. 17:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!