Befektetési forma 2022-ben 5 évre fiatalon?
Sziasztok, szeretném valamilyen befektetésben tartani a pénzem. 24 éves vagyok, 5 millió forintról lenne szó, eddig csak állt a számlámon, viszont ennek sok értelme nincs, a magas infláció miatt folyamatosan értéktelenedik el. Lakás sajnos esélytelen vásárolnom belőle, pedig az lenne a végső cél. Prémium Magyar Állampapíron gondolkodom, csak ahhoz 5 évre el kell "köteleznem" magam, és nem tudom, hogy mi lesz ebben az országban 5 éven belül a mostani helyzetben (magas euró árfolyam és államadósság, hamarosan begyűrűző üzemanyagárak, háborús helyzet a szomszédban, meg úgy en bloc a megdrágult élet).
Ti jó ötletnek tartjátok? Laikus "befektetőként" akarom a PMÁP-ot választani, ilyen embereknek ajánlják elsősorban. Más opció is érdekel, de vannak, amelyek nekem idegenek, mégha tudom is, hogy nagy potenciál van bennük (pl.: bitcoin). Akármennyire is hülyén hangozhat, ezenkívül tartom a pénzem pl. Simson kismotorokban is, mert brutális áruk van. Tehát más alternatív befektetési forma is érdekel.
Köszönöm szépen előre a pozitív, vagy a negatív, de építő jellegű kommenteket.
Szép napot Nektek!
Én most 28 vagyok, először 19-20 évesen lett spórolt pénzem amit nem akartam elverni. Én is PMÁP-ot vettem, emlékszem először 2013-ban. De pár éve 24 évesen is tettem oda pénzt. Az utóbbi időben már vegyesen PMÁP-ba és MÁP+ -ba is.
Erre jó, hogy legalább kamatozik valamit.
60-40 Kotveny/Reszveny portfolio
Azon belul
35% Hazai blue chip reszvenyek
50% USA reszvenyek
15% EU reszvenyek
50% PEMAP allampapir
50% PMAP allampapir
5 evig ra sem nezel. Nincs mit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!