Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi véleményetek a hitelről?...

Mi véleményetek a hitelről? Akkor is fel vennétek ha tényleg nem lenne más választás?

Figyelt kérdés
Pl... lakáshitel. Annyi pénzt fel vesz valaki, hogy 20 évig fizetheti mire lejár, vagy több.

2022. ápr. 26. 16:11
 1/7 anonim ***** válasza:
52%

Én pl. csak 15 évre vettem fel és ha minden jól megy, hamarabb ki fogom tudni fizetni.

De a pocsék helyesírásod alapján te el se tudod képzelni, milyen az, mikor nem a fizetésed felét költöd hitelre.

2022. ápr. 26. 16:19
 2/7 A kérdező kommentje:
A helyesírásommal nincsen semmi baj.
2022. ápr. 26. 16:28
 3/7 anonim ***** válasza:
76%
Az igekötőt az igével egybe kell írni, ha közvetlenül az ige előtt áll!
2022. ápr. 26. 16:33
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A hitel szuper dolog ha okosan hasznalja az ember, ingatlannal ezt nehez rosszul csinalni kiveve ha valami nagyon spekulativ szarba akarsz beleugrani.

Ha tevet, telefont vagy autot akarsz venni hitelre akkor azt hulyesegnek tartom

2022. ápr. 26. 17:26
 5/7 anonim ***** válasza:
19%

Műszaki cikket csak és kizárólag 0% THM-es hitelre szabad venni, kocsira lehet ésszerű egy hitel, ha azért veszel fel hitelt rá, hogy új kocsit vegyél, ami évekig megbízható, nem pedig azért, hogy májerkedj a nagyobb kocsival.

Lakást, házat meg csak hitelre lehet venni, bár mostanában a magas infláció miatt még azt is meg kell gondolni.

2022. ápr. 26. 17:42
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát nézd, ha a másik opció az albérlet, ahol a törlesztőnél magasabb összeget fizetek havonta, és nem 20 évig, hanem mondjuk egész életemben, mert az ugye sohasem lesz a sajátom, akkor egyértelműen megéri hitelt fizetni. Olyan hülyeségekre, mint pl. autó, műszaki cikkek, nem veszek fel hitelt, azt akkor veszek, ha ki tudom egyben fizetni. Kivéve a 0% THM, ahogy előttem írták.
2022. ápr. 26. 18:06
 7/7 anonim ***** válasza:

Ésszel felvéve nagyon hasznos.

Én sajnos 2 ponttal lecsúsztam az állami egyetemről, így első 2 félévben fizetősön voltam. Ezt diákhitel 2 segítette. Utána persze átkerültem, de enélkül nem tudtam volna elkezdeni sem az egyetemet. Az a pár százezer meg bőven megérte, 2 éven belül végtörlesztettem, úgy hogy nem ez volt a prioritás tetején.

Lakásunkat is hitellel vettük. Na az meg még jobban megérte, mert az elmúlt 1 év alatt is sokat drágultak az ekkorák az utcában. A törlesztőnk meg sokkal kevesebb, mint az albérlet volt. Főleg amennyi most lenne azóta.

Engem nem zavar a 20 éves időtartam sem, mert most tudunk szépen félretenni, ha így haladunk akkor akár elő is törleszthetnénk jóval hamarabb, de ilyen alacsony kamatok mellett, ahogy felvettük nem éri meg sietnünk törlesztéssel.

2022. ápr. 26. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!