Hogy is van ez a diákhitel előtörlesztés?
Kicsit bővebb info kellene nekem a diák-hitellel kapcsolatban az előtörlesztésről! Tehát arra lennék kíváncsi hogy a tanulmányaim alatt is előtörleszthetek, vagy pedig csak akkortól amikortól el kell kezdenem visszafizetni a hitelt? Pl. Mondjuk most felveszek egy összegben 100e ft-ot, és teszem azt decemberben ezt vissza is fizetem, vagy legalább egy részét! Szóval erre van lehetőség?
A másik kérdésem pedig az hogy ha egy félévre felveszem akkor a következő félévben kapom automatikusan vagy pedig csak ha újra igénylem? Ha egyszer felvettem és mondjuk utána kapom automatikusan, akkor azért ha nem kell már arra a bizonyos félévre akkor ugye le lehet mondani?
Köszi az igazán (NEM) hasznos válaszokat!
Utolsónak: Hidd el hogy nem jó kedvemben veszem fel, hanem azért mert valamiből meg kell élnem, és jelenleg dolgozni sincs időm a suli mellett! Ja igen, és azt is tudom hogy nem olyan jó mint amilyennek látszik, pl. rosszabb esetben a törlesztőrészlet csak a kamatot fedezi, vagy pedig azt sem! Éppen ezért szeretnék előtörleszteni!!
Életem során én is sokszor gondoltam, hogy nem hasznos tanácsokat kaptam, és be kell látnom tévedtem, az volt hasznos amiről azt gondoltam, hogy nem az.
Azt a hitelt nem lehet előtörleszteni amiről nem tudod, hogy mennyi, az akkor derül ki mikor elvégezted az egyetemet, mert azután kell majd fizetni. Az első két évben a minimálbér 7%. A harmadik évtől a két év bruttó keresetének a 7% osztva 12-vel.
Miért ne tudná hogy mennyi? Annyi amennyit felvett, plusz a kamat ami meg adott.
Csak hogy értelmes válasz is legyen: igen, lehet. Szerződésszám kell hozzá, meg beírni közleményként hogy előtörlesztés.
Lehet azt is hogy felveszel egyik tanévben 100ezret (egyösszegben), majd amint tudod előtörlesztesz. Év végén küldenek egy egyenlegértesítőt automatikusan.
Igen, ha egyszer kérted akkor ugyanúgy kapod automatikusan a köv félévben is. Ha ezt nem akarod akkor be kell ballagni hozzájuk és szüneteltetést kérni. (Attól még nem kell elkezdened törleszteni, csak nem kapod a továbbiakban.)
Köszi a válaszokat, ezek végre hasznosak is voltak!:)
Mondták sokan hogy írjak a diakhiteles e-mailre és ne itt kérdezgessek, nos írtam oda is, csak gondoltam itt hamarabb választ kaphatok esetleg! Meg onnan ilyen sablon szöveget írtak vissza, szal nem is a konkrét kérdésre válaszoltak, ill. arra is csak kicsit burkoltan!
Még egy kérdésem lenne ha valaki tudja! Szóval én úgy tudom hogy az alapösszegre az ügyleti kamatot akkortól számolják amikortól folyósítják a hitelt, viszont hallottam olyat is hogy csak akkortól kamatozik amikortól befejezem a tanulmányaimat! Erről tud valaki valamit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!