Szerintetek fog még erősödni a forint, vagy az euro már nem lesz 380-nál olcsóbb?
Nem hiszem hogy valaha is tartósan lejjebb menne a forint (már csak az elmúlt 15 év statisztikáját nézzük).
De a mostani helyzet sem bíztató, úgy hogy eljárás indul Magyarország ellen az EU-s pénzek kapcsán + a háború kitörése után is hatalmas kamatemelésekkel tudták csak erősíteni a forintot (nyilván a kamatokat sem lehet a végtelenségig emelni) és ha tényleg komoly szigorítások lesznek az EU-s pénzek területén akkor szerintem búcsút mondhatunk a 400 alatti ft árfolyamnak is.
Szerintem esni fogy a forint értéke:
- Az MNB alapíványokna ez nagyon kedvező. Ezért tartják mesterségesen ilyen szinten a Forintot.
- Olyan szintű az ország eladósodottsága, hogy nem valószínű, hogy a piac ezt figyelmen kívül hagyná. A rossz nyelvek szerint államcsőd közeli a helyzet (de nem vagyok pénzügyes, hogy ezt megítéljem).
Nem emlékszem, hogy ilyen hírek járták volna a sajtót. :)
Teljes államcsőd úgyse lesz, mert EU tagok vagyunk (lásd Görögo.)
És sok embernek van állampapírban a pénze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!