Hitel felvételnél ez nagy problémát fog okozni?
Kamionsofőr vagyok, a keresetem bőven az átlag felett van, de a bejelentésem csak 260k bruttó. Nagyjából két év múlva tervezek lakásvásárlás miatt hitelt felvenni, mivel biztonsággal tudom majd fizetni.
Sose volt még bankkal dolgom, fog ez valamilyen problémát okozni szerintetek a hitel felvételnél? Vagy esetleg majd látják, hogy a valós keresetem sokkal magasabb?
Hitelfelvételnél csak a hivatalos jövedelmedet veszik figyelembe, a borítékos pénzt nem.
Nem írtad, ezért gondolom hogy a pénzed egy része munkabérként érkezik a számládra, a többit zsebbe kapod. Ebben az esetben csak a bejelentett bruttó 260-at veszik figyelembe.
Nincs, de itt Mo.-n szinte senki sincs a valós keresetére bejelentve, legalábbis nagyon ritka. Ismerős hegesztőként is már 450 felett keres, de a szakmunkás minimálbérre van bejelentve. A bankok nem akarom elhinni, hogy ezt ne tudnák.....
Akkor valószínűleg így bukom a hitel lehetőségét? Vagy csak nem fogok számomra olyan kedvező feltételeket kapni?
Sajnos a munkabér lesz az alap. A többi ami bár legálisan de más jogcímen jön az általában nem elfogadhato.
Sajnos olyan a jogszabály hogy hiába fizetsz több adót mint egy kata-s vállalkozó hátrányban vagy.
Amit ne csinálj mert szabalytalan és nem szep
egy kata-s vállalkozást csinálni papíron 3 cégnek 3-3 millióért takarítanal éves szinten és ők kifizetnek a katadat és akkor kapsz hitelt bőven
Én is hasonló cipőben voltam, 300at kaptam kézhez, de a munkabér minimális bejelentés volt.
Ez 3 éve már, elmentem a vezetőséghez, mondtam, h legyen csak tiszta 280-290e de teljesen leadózva. Belementek, főleg nekem, aki már ott van 10 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!