Kaptatok már OBA-tól személyre szóló levelet Sberbank kártérítéssel kapcsolatosan? A megadott telefon számon (OBA, Sberbank) próbáltatok már beszélni valakivel? És sikerült?
8, Én egy ilyet találtam:
"Az OBA biztosítása csak a betétekre terjed ki, így a betétesek részére a Sberbank által korábban megítélt hitelkeret összegére (pl. folyószámlahitel), jóváhagyott kölcsönösszegre (pl. Babaváró kölcsön) nem. Az OBA az olyan
bankszámlák esetében, amelyekhez hitelkeret is kapcsolódott, csak a számla hitelkeret nélküli pozitív egyenlegét fizeti ki kártalanítási összegként, hiszen a hitelkeret nem a betétes megtakarítása, az a betétes számára egy rendelkezésre
álló költési lehetőség."
Szerintem ez azt jelenti, hogy nem fizetik ki, azt a pénzt benyúlták. (Ami baromság, mert a hitelkeret náluk nem azt jelentette soha, hogy mínuszba mehetsz...) Egyébként én voltam bent 16-án az egyik Sberbank fiókban, akkor kérdeztem, hogy mi lesz a folyószámlahitelekkel, hiszen azt nem tudom úgy átutalni, mint a sima hitelt... És nem tudtak mondani kb. semmit, csak hogy várjam ki, amíg átveszi valaki a hiteleket (vszeg az is a takarékbank), és majd akkor lehet törleszteni, de ami a számlán volt, azt majd kifizetik, már elkezdte a posta meg a takarékbank, nyugika.
Most ehhez képest meg, amit fent idéztem... én azt úgy értelmezem, hogy benyelték a pénzünket arra hivatkozva. Viszont azt is írták, hogy erről küldenek majd elszámolást a 21-i héten... nos... az most van, és péntek éjszaka... szóval megint kamu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!