Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mit csináljak félmillió...

Mit csináljak félmillió készpénzzel?

Figyelt kérdés

Keresztanyámtól kaptam félmillió forintot, ötven darab tízezrest. Gondoltam, hogy dollárba átteszem, és valamibe befektetem. Tudok valahol (nem magyar) állampapírt venni dollárban? Gondolom ahhoz valami bankszámlára be kellene először tennem?

Vagy euróban jobb helye lenne? A világgazdaság még azért mégis dolláralapú, de nem tudom, hogy hogyan lehetne dollárban befektetni. Ha viszont euróban vennék állampapírt, arra van lehetőség itthon is vagy akár Ausztriában, Szlovákiában, ami nem nagy táv. Vagy megéri a magyar eurós állampapír is? Magyar forintos állampapírom már van 1,5-2 millió forint értékben, szerintem az sok is már.

Valakinek valami ötlet?

2022. márc. 11. 15:28
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Mennyit lehet?
2022. márc. 11. 19:29
 12/15 anonim ***** válasza:
28%

Aki meg tud keresni ennyi pénzt egy hónapban, az nem jellemez így 500 ezer forintot, hogy "ötven darab tízezres".

De amúgy tényleg aranyos 🤣🤣

2022. márc. 11. 22:56
 13/15 anonim ***** válasza:
49%

Az a gond, hogy a kockázatmentes befektetések jelenleg kb inflációkövetők. Ami meg kockázatos, mondjuk 10%-ot igér, annak 500ezernél mi értelme? Hosszabb hónapokon át azért akarsz kockáztatni fél millát, hogy kapj +50K-t?

Meg ezt sose értettem, szerintem akár egy 10 milliós befektetést sem rakok valamibe, ami kamatozik 3-4%-ot. Van 10 millám és lekötöm, hogy adjon +1 havi fizetést kb ÉVENTE?

Akinek van ennyi pénze, az vállalkozásban forgatja pl stb.

2022. márc. 11. 23:09
 14/15 anonim ***** válasza:
Ez kb a vésztartalék-összeg, ami jó ha van, és rögtön lehet hozzányúlni gond esetén, pl ha tönkremegy valami, vagy épp nincs bevétele az embernek pár hétig, vagy ha valami baromság miatt csökkentgetni kezdik a fizetését, és időbe telik munkahelyet váltani (pl önéletrajzírás, interjúkra mászkálások meg hasonlók miatt). Ami nélkül idegrángások kerülgetnek minden normális pénzügyi érzékkel rendelkező embert. Igazából annak is elég vékonyka összeg. Ha neked nem kell ilyen, csapd hozzá a komolyabb tartalékaidhoz.
2022. márc. 13. 09:17
 15/15 anonim ***** válasza:
0%
Utald el nekem kérlek, hatalmas szükségem lenne rá egyedülálló anyuka vagyok és inkasszozni akarják következő hónaptól a számlámat :( papírt is tudok mutatni. Még 100.000nek is örülnék :(
2022. márc. 13. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!