Értékpapír nyilvántartási számláról a bankszámlámra történő részösszeg utalása ingyenes?
2 lépésben megy a dolog.
1 belépsz a kincstár oldalára és ELADÁSt indítasz. Ekkor tetszőleges részét eladhatod a papírjaid az aznapi árfolyamon.
Az árfolyam: tőke + felhalmozott kamat - visszaváltási díj (tőke 0,25%-a)
Itt tehát a visszaváltásért fizetsz egy minimális összeget.
A másik lépés a kiutalás. Az teljesen ingyenes.
Az nem biztos, hogy holnapig meg fog történni, MÁKnál nincs azonnali utalás.
Ha a saját bankszámládra utalsz tök mindegy mit írsz a közleménybe.
Ja értem be akarsz utalni.
Egyszerűbb lett volna a bankkártyás vásárlás szerintem.
Az utaláshoz ismerni kell a jóváírandó értékpapír nyilvántartási-számla 3x8 jegyű egyedi pénzforgalmi jelzőszámát, amelyet munkatársaink azonosítást követően telefonon a Központi Ügyfélszolgálaton keresztül vagy személyesen bármelyik állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálaton megadják Önnek, miután közölte 8 számjegyű ügyfél-azonosítóját. Az egyedi pénzforgalmi jelzőszám megtalálható az értékpapír nyilvántartási-számla szerződés első oldalán a személyes adatok között „Értékpapír nyilvántartási-számla pénzforgalmi jelzőszáma” elnevezéssel illetve a WebKincstár és MobilKincstár felületén a Beállítások/Ügyfél adatok menüpont alatt. Fontos továbbá, hogy a forint átutalási megbízás közlemény rovatának első 8 karaktereként minden esetben kerüljön feltüntetésre a jogosult értékpapír nyilvántartási-számla száma, utána pedig a Számlatulajdonos neve, mely adatok szintén megtalálhatóak az értékpapír nyilvántartási-számla szerződés első oldalán. Kincstári Start-értékpapírszámla esetében a számlatulajdonos, minden esetben a gyermek, aki részére a számla megnyitásra került.
Kifelé az utalás ingyenes. Elméletileg befelé is tranzakciós illeték mentes. De ezt nem tudom, hogy a bankok hogy kezelik. Úgyhogy a beutalásnál nem számítanék rá, hogy ingyen lesz. A bankkártyás vásárlás több millió forintnál is ingyenes, érdemes a jövőben azt választani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!