MÁP Plusz állampapírból érdemes áttenni a megtakarítást az új inflációkövető PMÁP 2028/I állampapírba; mennyivel kockázatosabb az inflációkövető állampapír, mint a MÁP Plusz?
Pedig azt mondják jobb!
Már én is kérdeztem hasonlót.
Igen, én is láttam az itteni hozzászólásokat is, meg általában több hasonló témájú szakmai cikket is elolvastam.
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a tudás birtokában vagyok. :)
Bízom benne, hogy 6-12 hónapon belül normalizálódik a helyzet és egy hozzám hasonló átlagember is biztosabban tud tervezni. Szerintem nagyon kevés valós/hiteles információ áll egy átlagember rendelkezésére. Azok is sokszor kozmetikázottak, befolyásolási szándékkal íródott "szakmai vélemények".
Ha a MÁP-ba fektetés előtt (2019-2020) előre láthattam volna a mai helyzetet, akkor valószínűleg inkább ingatlanépítésben/fejlesztésben gondolkodtam volna. De ugye utólag már könnyű okosnak lenni.
Azok jártak jól akik megfelelő információk birtokában előre láttak és/vagy eleve maguk tudták alakítani a piaci/világgazdasági folyamatok alakulását.
Ha egy év múlva újra visszatérünk ide, már okosabbak leszünk. Remélhetőleg csak okosabbak és kevésbé csalódottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!