Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi a helyzet most a Sberbank-a...

Mi a helyzet most a Sberbank-al? Ki mit tenne ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
Ennél a banknál vezetem a folyószámlámat, ami pénzt tudtam levettem. Nyissak-e új számlát másik banknál? Ki mit gondolom, mi lesz ennek a vége?
2022. febr. 28. 18:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
27%
Otphez menj, az biztos nem dől be.
2022. febr. 28. 18:06
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Én kivennék mindent és vinném máshová, de csak azért, mert mindenki elkezdte kivenni a pénzét, az a bank rohadt nagy bajban lesz hamarosan.
2022. febr. 28. 18:09
 3/12 anonim ***** válasza:
75%
A Sberbank gyakorlatilag csődbe ment, csak ezt nem nagyon merik kimondani.
2022. febr. 28. 18:31
 4/12 anonim ***** válasza:
77%

Mindenképp nyiss másik banknál számlát, majd amint csak lehet, vidd onnan a pénzed.

Ez a helyzet csak felerősítette a problémát, a Sberbank évek óta veszteséges. Ha egy pénzzel foglalkozó vállalat veszteséges, akkor ott hatalmas a gond.

2022. febr. 28. 21:36
 5/12 anonim ***** válasza:
71%

Csak tájékoztatásul OTP fanoknak: az utóbbi 1 hónapban -30,98%-ot zuhant az OTP részvény árfolyama...

Úgy hallottam, hogy sok oroszországi befektetése és kintlévősége van (volt?)

2022. febr. 28. 21:39
 6/12 anonim ***** válasza:
48%

A Sberbank után az OTP a legnagyobb orosz bank Magyarországon. A részvények 7%-a a KAFIJAT tulajdonában van, melynek tulajdonosai egy orosz milliárdos dinasztia tagjai.

Az OTP-t ettől függetlenül is érdemes messziről elkerülni.

2022. febr. 28. 21:47
 7/12 anonim ***** válasza:
68%

A Sberbank évek óta nyereséges és most sem a nyereségességgel van gond.

Nem pártolom, de ezek tények.

Ami nagyon könnyen megmentheti, hogy folyamatban van az eladása.

Bank esetén ez lassú folyamat, de már négy hónappal ezelőtt aláírták a szerződést, talán nemsoká az MNB jóváhagyja.

Abban a pillanatban kikerül az Sberbank csoportból (még ha a név marad is egy darabig).

Ha ez megtörténik, akkor nem érinti tovább a helyzet. Kivéve a bizalomvesztés ami elég súlyos dolog persze.

A Sberbank abszolút nincs csődben, hazudik aki ezt állítja.

A Sberbank Magyarország Zrt-re gondolt aki írta nyilván.

A Sberbank Europe AG (bécsi székhelyű) van komoly gondban és több leánybankjánál (horvát, szlovén) várható csőd. A magyarnál nem.

És mivel az adásvétel folyamatban van, jó eséllyel menthető, de a helyzet valóban rossz.

Egyébként pedig nagyon sok Magyarországon is működő sikeres nagybanknak van komoly orosz kitettsége, hogy hozzászóljak az utóbbi megjegyzésekhez is.

Az OTP-nek nagyon nagy méretű orosz leánybankja van. Ukrán is.

A Raiffeisen csoportnak több éven át a legsikeresebb leánybankja az oroszországi volt.

A CIB és az Unicredit is komoly ottani leánybankkal rendelkezik.

Persze teljesen más mint ha a tulajdonos lenne oroszországi.

De van itt még érintettség bőven.

2022. febr. 28. 22:22
 8/12 anonim ***** válasza:
21%

7: szerinted még mindig nincs csődben?

[link]

2022. márc. 2. 09:04
 9/12 anonim ***** válasza:
18%
Lol.... nincs csőd mi? Xd
2022. márc. 2. 23:01
 10/12 anonim ***** válasza:
96%

Utolsó kettőnek:

febr. 28. 22:22 vagyok.

Nézzetek rá az időpontra, hogy mikor írtam.

Amikor írtam nem volt csődben.

A "LOL" amúgy mutatja a komolyságot.

Ha nem okoskodni akarsz meg nem visszaszólni annak aki jobban ért hozzá, akkor jó pár dolgot el lehetne mondani neked.

De gondolom erre meg úgy reagálnál, hogy "tök mindegy, hogy mit beszélek, becsődölt, nem lett igazam".

Az már elég sokat mutat, ha valaki ért is hozzá, hogy a Sberbank végelszámolás és nem felszámolás alá került.

A magyarországi Sberbank évek óta nyereséges volt és ami még fontosabb, LIKVID volt.

A SZOLVENCIÁJÁT az rombolta le nagyon rövid idő alatt, hogy rengeteg tőkéjét tartotta Ausztriában, a tulajdonos Sberbank Europe AG-nál, amelyik illikvid lett.

Utána a roham ahogy az ügyfelek szaladtak a pénzükért félelmükben gyorsan rombolta le a likviditását is.

Illetve az MNB monitoringja ekkor már jelezte, hogy a folyamatok miatt illikvid lesz nagyon gyorsan.

Ha már az lett volna, akkor március 1-jén délelőtt még nem olyan intézkedéseket hozott volna az MNB, hogy 7 000 000 ft-ban maximálja a betétfelvételt, majd este visszavonta az engedélyét.

A magyarországi Sberbank mérlege bőven egészséges volt, csak a meglévő tőkéjének jelentős részéhez nem tudott hozzáférni az anyabank csődje miatt.

Hiába volt neki bőven elég tőkéje.

Így már érted?

Ha a tulajdonos osztrák bank nem lett volna fizetésképtelen, akkor a magyar leány engedélyét sem vonták volna vissza.

Jó pár dolgot el lehetne még mondani, hogy mitől volt a helyzet teljesen más mint például a takarékszövetkezeti csődök vagy a DRB Bankcsoport csődje, amelyek valódi csődök voltak.

Ezeket azért írtam le, hogy hátha kicsit belátod, hogy okoskodsz, osztani próbálod a másikat, aki jobban ért nálad hozzá.

Itt egy anonim oldalon ezt úgysem ismered el, visszavágsz majd valamivel, hogy te ki vagy, de talán belül azért érzed...

2022. márc. 5. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!