A PMÁP visszaváltási díjáról hol találok infót?
Egész biztosan én vagyok a béna és bárhogyan Google-zöm nem találok erről infót az államkincstár oldalán sem.
A MÁP+ ha jól tudom 99.75%, ha nem fordulón váltom vissza, fordulón pedig 100%.
A PMÁP-pal tudja esetleg valaki, hogy mi a helyzet?
Most jött ki egy hete két új sorozat és elég szimpi a kamat ebben az inflációs környezetben, viszont nem vagyok tisztában a visszaváltási árfolyammal. Köszönöm!
A MÁP+ esetén, hogy egészen pontosak legyünk, a Magyar Államkincstár veszi vissza 99.75%-on, a többi forgalmazó ettől eltérhet, például az OTP esetén ez 99.5%. 100%-on pedig nem fordulókor "váltod vissza", hanem a kamatfizetést követő 5 munkanapon belül van rá lehetőséged.
Néhány éve PMÁP esetén 98%-ról 99%-ra nőtt a visszavásárlási árfolyam, ezért lényegében maximum 3-4 hónap tartás után már eladhatod úgy a PMÁP-ot, hogy legalább 0-ra kijöjj belőle.
MÁP+ról azért van infó, mert ott a nyilvános ajánlattétel tartalmazza a visszaváltás feltételeit. Ez garantált, nem változhat.
A PMÁKnál nincs ilyen rész. Bármikor megváltozhat, sőt elvileg meg is szüntethetik az idő előtti visszaváltást. Erre elég kicsi az esély, de jogilag megtehetik, hogy csak a lejáratnál fizetnek, előbb nem.
Most 99% a vételi nettó árfolyam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!