PMÁP jó így nekem?
3-as vagyok:
Ha 2-félébe akarsz befektetni, akkor másodiknak még mindig a Kincstárnál érdemes megfontolnod, hogy ugyanúgy ötéves, de euró alapút veszel: ennek PEMÁP a neve. Ennek az az előnye, hogy bár kisebb kamatot fizet, de az egész euróban zajlik. Ha nagyon romlik a forint, akkor ez tartja az értékét.
Én személy szerint PMÁP, PEMÁP, MÁP+ között osztom szét a megtakarítást. De MÁP+ba csak annyit teszek, amire 5 éven belül lesz a felhasználás, mert ennél minimális az idő előtti visszaváláts költsége jelenleg. Ha olyat teszek félre, aminél ki tudom várni a leháratot, azt fele-fele alapon osztom szét PMÁP és PEMÁP között.
A banki, postai lekötött betéti kamatok meg sem közelítik a Kincstárit, foglalkozni sem érdemes velük szerintem. Valamennyi pénz legyen lekötetlen, ha tényleg gyorsan kell, a többi szerintem a kincstárnál van most elfogadható biztonságban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!