Van kb 5-6 millió forinton, mibe fektessek?
Közepes rizikó toleranciaval mibe fektessek szerintetek?
Vegyek fel mellé +ba hitelt és lakásba?
S&p 500?
Mit ajánlotok?
5-max 10 éves periódusra gondolnék.
Kripto portfólióm van, azon kívül szeretnék valamit, ami kisebb rizikóval működne.
17-es, figyelj, csak számolj egy kicsit, nem nehéz, konkrétan 2020 során bármikor is fektettél volna bitcoinba, egész 2021ben bármelyik pillanatban nyereségesen szálltal volna ki.
Nyilván nem mondom, hogy mindenki fektessen ebbe, mert tényleg nagy a volatilitása, és épp ezért rizikós, de van kockaztatni való pénzed, igenis rendes hozamokat tudsz vele elérni.
Nincs ebben semmi varázslat, csak matek.
5ös/19es, örülök, hogy értelmes emberek is tudnak válaszolni, akik atlatjak a dolgot. Köszi!
Képzelem, hogy milyen tanácsokat kaphatnak, olyanok, akik pl kevésbé kritikus gondolkodásúak, ezektől a szűklátókörű, fásult emberektől.
Egyéb értelmes emberek is válaszoltak amúgy, csak le lettek pontozva :-P.
Valószínűleg a közgazdász öcsém még nálam is értelmesebb, mert ő hosszú évek óta forex-kereskedésből él. Én ahhoz csak alapszinten értek, ezért nekem segítség kell hozzá, illetve automatizált befektetések. Annyi a szerencsém, hogy bérből-fizetésből is megkeresek annyit havonta, mint ő, csak ehhez sajnos külföldre kellett távoznom.
Mondjuk amúgy nem tudom, hogy mit vártál itt a gyakorin, hogy majd megjelenik egy befektetési guru, aki államkötvényen kívül túl sok mást mond, de nekem sincs sok reményem, hogy bárkinek segítettem volna az említett céggel, mert nem nagyon jár erre olyan ember, aki értelmezni tudja vagy átlátja, hogy ez mennyire jó lehetőség.
Na azt hiszem kicsit lassú lett ez a szombat este, hogy megint írtam, tényleg úgy tűnik, mintha tolnék valami scamet :D. Befejeztem, csak azt akartam kifejezni, hogy vannak ultrakonzervatív dolgok (pl. államkötvény), van középút, meg vannak a totál hülyék. És simán kialakítható egy kiegyensúlyozott portfólió.
Nyilván nem azt várja itt az ember, hogy egy befektetési tanácsadó megmondja a tutit.
Csak az általában nagy számú válaszolók miatt más perspektívákat is meg lehet ismerni. Ami pedig hasznos, ha objektíven akarod szemlélni a dolgaidat. Nem a megoldást várom én pl, csak több szemléletmódot megismerni, ami alapján érdemes lehet kutakodni.
Nem eldöntöd, hogy ki mond valósat, hanem ha értelmesnek tűnik ahhoz, hogy kutatómunkat végezz az alapján,akkor utananezel.
A te általad linkelt cég ranezesre nagyon hasonlít a tipikus scammer oldalakra. Mivel kripto vonalon régóta mozgok, így sok ilyen scammel talalkoztam. Ranezesre nem volt bizalomgerjesztő.
Es mivel én a "ha atverésnek tűnik, akkor valószínűleg az is" mindset alapján fektetek be, így nem ítéltem számomra érdemesnek, hogy kutatómunkat végezzek. Ha emiatt esetleg kimaradok valami insane lehetőségből, én tudok élni ezzel a gondolattal, de cserébe ez a mindset távol tart bármilyen malicious conducttól is. Sajnálom ha megbántottalak vele.
Vegyel gbtc-t, most kb 16 szazalekkkal aktualis arfolyam alatt van, amikor meg majd felmegy akkor nyersz az arfolyam nyeresegen + a premiumon is.
En is kriptozok, nekem most ez tunik egy tok jo befektetesnek
Egyáltalán nem bántottál meg vele, nem ismerjük egymást.
(Még a 88 éves nagyapám sem bántott meg, akinek elmondtam ezt a lehetőséget, és rögtön kinevetett, hogy ilyen a világon nincs, ez átverés, túl szép, hogy igaz legyen stb., és hiába próbáltam magyarázni neki, nem hallgatott semmire. Az öcsém viszont személyesen tudta neki elmagyarázni, és akkor már megértette, de azt mondta, hogy végül mégsem tesz bele pénzt, jó neki az eddigi államkötvény, mert jobban érzi magát. Az az én magánügyem, hogy szeretem "reklámozni" őket, bár nem kapok érte semmit, mert szeretném, ha a szűk családomon kívül is tudnának róluk.)
Szóval egyébként igazad van, lassan járj, tovább érsz (mondjuk ennek ellentmond, hogy ráugrasz a gbtc-re, de te tudod)
Písz, sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!