4 hónapja lett felmondva a hitelem? Ez ugye még nem inkasszózzás?
Tegnap kaptam levelet vidékre az állandó lakcimmemre ügyvédi idoratol.
4 hónapja lett felmondva a személyi hitelem.
Ez ugye még nem inkasszót jelent?
Biztos, hogy nem, mert ügyvédi iroda semmi végrehajási cselekményt nem végezhet.
Végrehajtásokban semmi, de semmi jogköre nincs, nem hatóság.
Az ügyvédi iroda csak az ügyfele (pl. bank, telekom cég, stb...) kérésére a közjegyzőhöz illetve végrehajtóhoz fordul, hogy azok kezdjék el az eljárást.
De ehhez nem kell ügyvéd ,megteheti az is akinek tartoznak.
Egyébként bank nem szokott ügyvédi irodát igénybe venni ezen a fokon, hanem vagy maga fordul közjegyzőhöz, végrehajtóhoz vagy pedig követeléskezelő cégnek adja ki és az intézi.
Melyik bank? Kicsit eltér a gyakorlatuk, de egy egyszerű végrehajtás megindítására nem kell nekik ügyvéd.
Van ott bőven erre tudás és ember, hiszen náluk ez a napi munka része.
Vagy ha átadják követeléskezelőnek mint írtam, azoknak meg annyira a napi munka, hogy éppen ez a fő tevékenységük.
Igen közbe beszéltem velük.
Nem inkasszó miatt kukdtem levelet csak részletfizetés miatt.
Az inkasszót először fogod a számládon észrevenni, hogy levontak, majd utána kapsz erről utólag levelet a bankodtól.
De erre akkor kerül majd sor, ha már végrehajtást kértek ellened. A leírásod alapján erre még nem került sor. Érdemes most megegyezni velük részletfizetésről, mert később már a végrehajtás plusz költségeit is rád terhelik, és az nem lesz olcsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!