Vajon inkasszóznak most moratórium idejen?
Figyelt kérdés
2021. nov. 26. 16:02
1/10 anonim válasza:
Attól függ, hogy milyen jogcímen inkasszóznak.
2/10 A kérdező kommentje:
Ezt hogy érted??
2021. nov. 26. 18:58
3/10 anonim válasza:
Ki lenne az, aki az inkasszót kiadja? NAV? ÖBV? Önkormányzati adóhatóság?
Adóhatóságra nem érvényes a moratórium, tehát ha nekik tartozol, akkor simán megy az inkasszó 10 ezer forint hátralék fölött.
4/10 A kérdező kommentje:
Nem nem NAVos.
Otp faktoring, személyi hitel.
2021. nov. 27. 07:56
5/10 A kérdező kommentje:
Semelyik személyi hitelre nem vonatkozik ezek szerint tök mindegy hol volt személyi hitelem.
2021. nov. 27. 07:57
6/10 anonim válasza:
jahm. amennyiben meg benne vagy a moratoriumban. utana viszont fajni fog.
7/10 A kérdező kommentje:
Mi az hogy még benne vagyok a moratóriumba?
Nem kértem, most kerültem Bár-ra fel.
2021. nov. 27. 09:52
8/10 anonim válasza:
Az inkasszo és a moratórium nem függ össze, főleg most, hogy a legtöbb adós részére véget ért a moratórium és már nem lehet visszalepni.
9/10 anonim válasza:
"régen" automatán bekerült az ember, mondták a bankok h a ki tudja az inkabb fizesse rendesen tovabb, ha tudja es mondja h nem kell...
10/10 anonim válasza:
Nem igazán függ össze a kettő. A hitelmoratórium a még élő hitelszerződésekre vonatkozik, míg az inkasszó már egy végrehajtási cselekmény, amit elég sok minden megelőz, többek közt a hitelszerződés felmondása nem teljesítés miatt.
Szóval ha már végrehajtási szakaszban van az ügy, akkor bizony inkasszóznak, erre nem vonatkozott semmilyen moratórium az egész járvány alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!