Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Erre a brutális kamatra van...

Erre a brutális kamatra van valami magyarázat?

Figyelt kérdés

Nyilván a válasz az lenne majd, hogy kérdezzem meg a bankot, de voltam bent, és az ügyintéző is csak széttárta a kezét, hogy hááááát, látja, hogy mit reklamálok, de fogalma sincs miért ennyi az annyi, szóval innentől nem tudom mi legyen. Küldtem nekik panaszlevelet is, de nem válaszoltak. Mi a teendő?

A helyzet: hitelkártyáról volt muszáj készpénzben felvennem 1,2 millió forintot szeptember elején. Ennek ugye valóban brutális a kamata, évi kb. 40%, ezzel tisztában voltam. 5 napon belül visszakerült rá a pénz, addig már felszámoltak mindenféle kezelési költséget stb., kb. 20ezer forintba fájt, eddig (bár durva), de rendben van.

Most viszont keresnek rajtam kamatként 220ezer forintot, és nem értem, hogy mire számoltak fel ekkora összeget előre, mikor a pénz pár napon belül visszakerült a kártyára. Ha egy egész havi kamattal számolok (amit megtehetnek), az akkor sem ennyi.

A bank nem akar segíteni vagy megmagyarázni, hogy miért. Kihez fordulhatok?

2021. nov. 22. 10:44
 1/8 anonim ***** válasza:
Melyik bank?
2021. nov. 22. 11:01
 2/8 anonim ***** válasza:
Illetve mekkora a hitelkerteted?
2021. nov. 22. 11:03
 3/8 anonim ***** válasza:
Ilyenkor kell paypalon vagy hasonlón pénzt küldeni, mert az kártyás vásárlás
2021. nov. 22. 11:35
 4/8 A kérdező kommentje:

Wise-on kuldtem tulképp pénzt, de nem kártyás vásárlásnak könyvelték, hanem készpénzfelvételnek. Mondjuk ezt sem értettem akkor, hogy miért, erre sem adtak magyarázatot, de a kérdésbe az egyszerűség kedvéért írtam kp-t, mert már beletörődtem.

Amúgy Erste Bank, és 2 millió a hitelkeret (ez utóbbi nem hiszem, hogy számít, bár mindig tele van, mert vésztartaléknak tartom, nincs is számlám az Ersténél, mert nem szeretem őket - úgy tűnik ők se engem :) -, de ez a keret még régről megmaradt.

2021. nov. 22. 12:21
 5/8 anonim ***** válasza:
8%
Hibd fel a bankod, kerdezd oket, siman felszamolnak ennyit ha elkesel
2021. nov. 22. 12:22
 6/8 A kérdező kommentje:
5. ugye semmit nem olvastál el abból, amit írtam?
2021. nov. 22. 14:45
 7/8 anonim ***** válasza:
82%
Ekkora összeg felvétele hitelkártyáról kb 50 ezer forint. Tehát a 0. naptól úgy indultál, hogy 1250000 ft tartozásod volt, ami abban a pillanatban elkezdett kamatozni, brutális kamattal. Nem lehet, hogy ezt az 50 ezret + a kamatot nem fizetted vissza, csak az eredeti összeget, és ez 3 türelmi időszakon keresztül végig kamatozott a késedelmi kamattal és egyéb díjakkal együtt? Így is sokallom, de ezeket gépek számolják, nem hinném, hogy a bank hibázott. De nézd meg a bankod kondíciós listáját, biztos le van írva benne
2021. nov. 22. 15:15
 8/8 anonim ***** válasza:
Olvasd el alaposan a szerződést...
2021. nov. 23. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!