Mit csinaljak babakotveny?
Figyelt kérdés
Sziasztok 4 honapos a babam meg eddig nem volt idő rá amit küldött az állam egy papirt hogy nyissak neki számlát valamelyik banknban vagy hogy megy ez? Mit csinaljak azzal a papirral? Hova kell mennem ? Vagy hogy működik ez? Otpsek vagyunk vigyem be a bankba? Első gyermek. :)2021. okt. 6. 07:20
1/3 anonim válasza:
Kérdezd meg az államot. Nézd meg a papírt, hogy ki küldte és vedd fel a kapcsolatot vele.Sokkal egyszerűbb, mint az itt kapott tippekkel bajlódni.
2/3 anonim válasza:
Valószínűleg az Államkincstártól kaptad a papírt, ha bemész oda, akkor megnyitják a számlát. De ha jól tudom, az OTP is forgalmaz babakötvényt.
3/3 anonim válasza:
Le van írva a levélben, hogy mit kell csinálni. A start számlát automatikusan megnyitja az állam, miután a gyerek megszületik. Te kvázi hozzáférést tudsz kérni, ezt lehet személyesen is, én online intéztem. Ha beírod gugliba, hogy start számla nyitás, megtalálod a listát, hogy hol foglalkoznak ezzel személyesen, illetve link is lesz, ahol online tudod intézni. Ha nagyon nem találod, megkeresem neked (ügyfélkapud van?).
(Csed/gyes, családi pótlék, egyszeri anyasági támogatás megvannak?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!