Ha nem fizetem be a telefonom részletét, ők, letiltják. De utána pereskedés is lesz? A házam is elveszíthetem? Mennyire szokták behajtani (Telekom)?
Ha nem fizeted be a részletet, de a számlát igen, akkor simán felmondják a részlet fizetést, és kiszámlázzák egyben, de magát az eszközt ekkor még nem tiltják.
Ha se a számla se a részlet nincs fizetve, akkor igen letiltják, felmondják a szerződést. Ha nem fizetsz, átadják behajtó cégnek, akikkel megállapodhatsz részlet fizetésben az egész tartozásra vetítve.
Ha így sem fizetsz, akkor átadják végrehajtónak, aki ingó-ingatlant vihet, a bankszámlás át inkasszózhatja, vagy a fizetésedből tilthatja le.
#4 ez nagyon naív komment volt :D
amint lecseréled a zárat, azonnal perelhetnek, és ha sokat okoskodsz, még be is visznek
A kérdező pénzügyi kultúrája egyenlő a nullával.
Szerinted a pénzbehajtó nem fogja az ingatlanodra bejegyzni a tartozásodat, vagy a munkahelyeden a fizetésből nem fogja letiltani ha be vagy jelentve?
Nem is értem, ha csóró vagy akkor minek veszel olyan telefont amire nem telik?
"Pedig a házat nem fogják vinni, ha kell, lecserélem az összes zárat. A fizetésemet meg nem tiltják le, mert készpénzben fogom kérni."
Ezen mosolyogtam. :)
A házat nem csapja a hóna alá a végrehajtó, hanem végrehajtási jogot jegyeztet be rá, ami által árverésen értékesíthető. Tehát annyi zárat cserélsz, amennyit akarsz, ezt a dolgot ez nem befolyásolja.
A fizetésedet pedig tudják tiltani akkor is, ha bankszámlára utal a cég, és akkor is, ha készpénzben kapod.
Én nem várnám meg azt, hogy ÖBV-hez (önálló bírósági végrehajtó) kerüljön a tartozásod behajtása. Nagyon drágán dolgoznak, amit szintén Veled fognak kifizettetni/behajtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!