Letiltott bankkártyával utalást sem tudok indítani?
Lekellett tiltatnom a bankkártyám visszaélés miatt, de még nem kaptam meg az újat. Kellene utalnom, de a bankfiók bezár mire odaérek. A netbank fiókom még enged belépni, a kártyán nincs pénz.
A kérdés az, hogy sima befizető ATM-ből ha le van tiltva a kártya nem tudok utalni?
Húú de zavaros ez a kérdés.
Utaláshoz nincs is szükség bankkártyára.
ATM-mel "utalni" nem lehet és nem is lehetett soha.
Ha a számla le van tiltva (számlát "le lehet tiltani" nem csak megszüntetni?) akkor a netbankod mire enged be?
Ha "le van tiltva" a bankszámlád akkor az új bankkártyád ami még nem jött meg milyen számlához fog kapcsolódni?
Éjjel helpdesken tiltattam le, akkor ügyfél azonosítással igényeltem is új számlát, felolvasott mindent az úr a vonal végén, ugyan olyan számlát rendeltem amilyet letiltattam, megadta a számla nyitás költségét és az éves díját stb.
Befizető ATM-en keresztül lehet utalni azonos számlára, tehát otp-ről otp-re (élő) számlával úgy is, hogy akkor még nincs a számlán a pénz, hanem a kis rekeszbe bedobod, így az utalás úgy néz ki, mintha a te számládról menne ki. Ilyet többször is csináltam már, szóval létező dolog.
Az, hogy a netbankom miért enged be amikor letiltattam a számlám számomra is talány, azért is tettem fel a kérdést, ha nem engedne be akkor nem jutott volna eszembe.
Tuti, hogy nem a kártyámat tiltattam, mert elmondtam mi a szitu, tehát nem elveszett, nem ellopták, külföldről lett vele vissza élve, és kértem új számlanyitást, diskuráltam is a túloldalon a bankossal vagy fél órát.
Oké. Kezdjük ott, kedves kérdező, hogy teljes fogalomzavarban vagy, ami a számlát, kártyát és a letiltást illeti.
NEM a számlát tiltattad le, hanem a KÁRTYÁT. A számlát NEM lehet letiltani. Külföldről a SZÁMLASZÁMMAL nem tudnak visszaélni, csak a KÁRTYÁVAL, azaz egy számlaszámmal nem tudnak pénzt levonni tőled, max pénzt utalni rá. Aztán, az, hogy a kártyáddal visszaéltek, valószínűleg a saját figyelmetlenséged vagy óvatlanságod eredménye, mert megadtad olyan helyen a számot, ahol nagyon nem kellett volna.
Ha letiltottad a kártyát, akkor azzal már nem fogsz tudni tranzakciót végrehajtani, de a számláról tudsz utalni. Ha viszont nincs rajta pénz, akkor vagy máshonnan utalsz rá, vagy a bankfiókban fizetsz be, kártyával NEM fogsz tudni.
Egyszerűbb az illetőnek készpénzben odaadni, vagy megkérni, hogy várjon kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!