Letiltott bankkártyát hogyan lehet újra aktiválni?
Sehogy, hiszen épp az a lényege, hogy nem lehet már vele többet vásárolni - ha idegen kezekbe kerül, akkor sem.
Újat kell csináltatnod, ami bizony pénzbe fog kerülni.
Máskor érdemesebb ilyenkor gyorsan a netbankon keresztül 0-ára állítani a vásárlási, készpénzfelvételi limiteket és akkor, még ha másnál is van a kártya, nem tud semmit kezdeni vele.
Ha másnál is van akkor úgyis az a vége, hogy le kell tiltani.
De az nem rossz tipp, hogy azonnal levenni nullára a limitet aztán már szépen lassan lehet intézni a letiltást. Vissza kerülni úgysem fog hozzád a kártya. Elég ritka aki leadja a bankban a talált kártyát.
Le lehet venni 0 ft-ra a limitet, de jó szándékkal mondom, hogy eszedbe ne jusson az amit egy ideje divat lett tanácsolni, hogy nem is kell letiltatni, mert annak ára van, helyette elég 0-ra állítani a limitet.
Elveszett, ellopott kártyát le kell tiltatni és kész.
5-ös, én nem írtam olyant, hogy nem kell letiltatni. (3-as)
Hiszen, ha nincs letiltva, csak 0-ára állítva a limit, akkor Ő sem tud vásárolni vele :D
Csak arra gondoltam - igaz ezt sem írtam ki - hogy amíg 100%-ra nem bizonyosodik meg valaki, hogy elhagyta és nem csak elkeveredett, addig gyorsan lehúzni 0-ára.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!