Fiatalként érdekel a pénzügyek világa: ajánlanátok olyan könyveket, blogokat, vagy tanfolyamot, ahol megismerkedhetek az alapokkal?
Kezdetnek a személyes pénzügyek érdekelnének (ha lesz keresetem, akkor hogyan takaríthatom meg, mibe fektessek be, stb.)
Ha ezeket megismertem (lehet hogy hónapok/évek kellenek majd), utána érdekelne a világméretű gazdaság
Személyes pénzügyekben nem rossz a kiszámoló, ott el tudsz indulni.
Globális gazdaságban én a Pogi podcastot szeretem, kezdőknek is érthető.
A Kiszámolónak eddig megnéztem a YouTube listáját, bár kissé rizikósnak látom a befektetéseket amiket mutatott Miklós: az biztos, hogy most még csak egy vésztartalékot szeretnék eltenni (egy -másfél év legalább), addig is minden erőmmel megpróbálok okosodni belőlük
Könyvekből a The Richest Man in Babylon-t olvastam el, ezt inkább csak motivációs jelleggel 😄
A szüleimtől és rokonaimtól sajnos nem tudok anyagi segítséget kérni: mindenki úszik a hitelekben, alig volt valaha is bármink, én is úgy rejtegetem a pénzem (egy olyan számlán amikhez hozzáférnek ők is, egy másikat pedig titokban egy külön bankban)
Alapblog.hu podcastjai
Internet of money
Datadash-nek is par videojat erdemes megnezni, csak hogy lasd hogyan elemez a csoka.
Tudsz jól németül és angolul?
Német--> Florian Homm youtube
Angol --> Dohmen 's Wellington letter (de ez fizetős).
Florian Homm- nak youtube-on elemzései vannak fent, a konkrét tanácsokèrt szintén fizetni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!