Mi értelme van a hitelkártyának?
Ez nem egy provokáló kérdés akar lenni a hitelkártyát használok ellen:D
Egyszerűen tudni szeretném mi értelme van, ha van elég félretett pénze az embernek. Oké, tegyük fel van egy nagyobb kiadás. De ha nem vagy rá felkészülve akkor nem veszel 200 ezres TVt, hanem vársz fizetésig és akkor veszel a fizuból ahelyett, hogy a félretett pénzedet költenéd.
A hitelkártyával meg sokkal többet fogsz fizetni érte ahelyett hogy várnál pár hetet amíg megjön a fizu.
Néztem itt az előbb hitelkártya összehasonlítókat és ilyen 26 meg 35%os THMeket láttam :0 Ez brutálisan sok. Ha tegyük fel én veszek a hitelkártyával egy 200 ezres TVt akkor pl 30% THM esetén 260 ezret kell majd visszafizetnem? Ez mégis, hogy a francba érheti meg?
Ha esetleg nem így van, akkor klassz lenne ha normális emberek írnának és normálisan mondanák el miért tévedek :)
Ez már vagy 10 éves etetés.
Szóval van egy lehetőség amivel pénzt csinálhatsz magadnak munka nélkül, de ez tök normális, mert a legtöbb ember tisztességes és nem csinálja.
Egy vásárlás után hogy derítik ki, hogy mit vettél, mert csak a bolt címét tudhatják, azt hogy mit vettél nem küldik el a banknak. Ez nem tűnik fel????
Vagy bolt alapján kategorizálják a % ot?
És ha többféle dolgot is vettél egy áruházban?
Vagy benzinkúton vettél élelmiszert?
A pos terminál beállításaiban van egy úgynevezett MCC kód.
A bank ebből állapítja meg.
És teszem azt ha a Bestbyte például nem elektronikai áruházként állítja be az egyik terminált akkor a bank csak 1 százalékot ad vissza hiába lennél 4 százalékra jogosult. Mert a bank az MCC kódból tudja csak besorolni.
Mit nem használ senki?
A bolt perelhető? Hááát... Mondjuk...
Egyébként nem feltétlenül rossz kód, mert rengetegféle MCC kód van és például a szolgáltatások is sokfelé bonthatóak, meg egyféle szolgáltatás vagy terméktípushoz több is tartozhat.
A banknak pedig saját joga megítélni, hogy milyen MCC kódok esetén ad mekkora visszatérítést vagy pontokat.
Azt persze nem teheti meg, hogy pl. ha 5645-ös kód esetén járna a
4%, de ő csak 1%-ot ad.
De azt igen, hogy az 5645-ös kód esetén nem ad, pedig elvileg az is elektronikai, csak mondtam egy példát.
A rossz beállítás, amit az elfogadói oldalon kell beállítani ugye, főleg nem a kibocsátó bank hibája.
És nem feltétlenül "téves" az amit mi annak gondolunk, ennél bonyolultabb.
De ahol több mindent lehet venni az milyen kódot használ?
Tehát már eleve nem működőképes ez az 1% amit hirdetnek.
És biztos sok apróbetűs van, hogy jól járjon a bank
Erste hitelkartyan jelenleg 86000 pontom van
Ez azt jelenti hogy 4szer púpig rakom a kocsit benzinnel anélkül hogy egy fillért kifizetnék ugyanis a pontokkal fizetekm
Na?
Ki a hülye?
Ki más?
Több 1000 erste dolgozó, az 50 éves tapasztalattal.
Gratulálok!!
Irjak itt tobben, hogy havonta sokat tudnak sporolni hitelkartya hasznalattal, meg abbol tankoljak tele az autot. Kicsit most utanaolvastam es a vasarlasok utan havi 3-4000 Ft ot kapsz vissza. (Annyibol hol tankolsz tele autot?) Ezen felul jon meg az éves 30-40-50 ezer Ft os visszaterites? Vagy mi éri meg ebben? Mert havi 3-4000-ert kicsit nagy kockazat, hogy csak ha csak egyszer hibazol... de lehet en nem ertem. :D
vagy melyik banknal éri meg hitelkartyat hasznalni? Nekem OTP-s folyoszamlam van. Ott ahogy olvastam eleg sza#ok a feltetelek.
Nem hibazol. Teljesen automatikus a feltoltes.
Persze nem árt, ha van pénzed... 😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!