Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Állampapír pluszt hogyan...

Állampapír pluszt hogyan tudom pénzzé tenni, lehetőleg úgy, hogy kamatot ne bukjak, és költségem se legyen?

Figyelt kérdés

Nagyjából az összes megtakarításomra szükségem van, viszont ezek állampapír pluszban vannak.

Állampapír pluszt én a megjelenéstől kezdve veszem, tehát 2019 júniusától egészen idén májusig, tehát 2-3 havonta jegyeztem, így eltérő sorozatok vannak a portfóliómban.

Úgy tudom, hogy évente egyszer díjmentes a visszaváltás, de az most nem játszik.

Úgy szeretném pénzzé tenni, hogy lehetőleg kamatot, ami eddig felgyülemlett ne bukjam el. Ill. költségnek sem nagyon örülnék.

Lehetséges ezeket a kötvényeket eladni? Van aki vesz ilyet? Ennek van díja?

2021. aug. 9. 19:08
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A kamatokat nem bukod. 0.25%-ot vonnak le összesen, ha nem a fordulónapon veszed ki.
2021. aug. 9. 19:22
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Átruházni nem tudod, ha csak nem papíralapút vettél (kétlem).
2021. aug. 9. 19:23
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi, valóban, a kincstárnál jegyeztem.
2021. aug. 9. 19:25
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy szerintem a papíralapút sem tudnád eladni, rá van nyomtatva a név.

Ha belépsz a Webkincstárba, látod az egyes papírok árfolyamát százalékban. Ez magában foglalja a kamatokat, és az idő előtti kivétel miatti levonást is. Tehát a névérték ennyi százalékáért tudod abban a pillanatban kiutalni magadnak.

2021. aug. 9. 19:30
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nagyjából, ha 1 hónapig tartasz egy ilyet, akkor onnantól már semmiképp sem leszel mínuszban, ha visszaváltod.
2021. aug. 9. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!