Most csináltam pár napja Otp junior számlát(0Ft van rajta) Lehet kaptam egy csalótól egy üzenetet most mit csináljak?
Ez a szöveg ÉS arról a telefonszámról jött ahol kaptam a regisztrálásnál az azonositót és ezen kapom a netbankhoz lévő bejelentkezési számot. Ez hogy lehetséges?
A 123456******1234 számú kártyájára jóváhagyandó tranzakció érkezett. Tizpróba Magyarorszá, 37890.00 HUF. A jelszó a jóváhagyáshóz:123456
De még nem is jött meg a kártyám(nincs kártyászámom) és elég furcsa elírások vannak benne.
Honnan tudod, hogy mi a kártyaszámod, ha még nem kaptad meg a kártyát? Azt nem mondják meg előre mi lesz a száma.
Vagy csak szórakozol így péntek délután?
Ha ott már látszik a kártya, akkor valóban le van gyártva és ki van küldve. Szóval tuti, hogy valaki hozzáfért.
Nem lehet, hogy valamelyik családtagod volt? Nincs kisebb testvéred?
Nem 100% ,hogy nem valamelyik családtagom volt.
Valószínűleg valaki ellopta a otpnél,postán vagy a postaládából.
Igazábol 0ft van rajta így nem tudnak meglopni.
De majd hétfőn bemegyünk a bankba mert már a nincs ügyintéző péntek délután.
És már aktiváltad is a netbankban a kártyát? (Gondolom, nem, ha még kézhez sem kaptad.) Úgy tudom, ott át kell állítani aktívra, hogy használni lehessen.
Ettől függetlenül nem tudom, mi lehetett ez a csaláson kívül. Esetleg valaki elírta a saját telefonszámát (mondjuk új SIM-kártyát kapott/vett, és ezért kellett átírnia)), ezért neked lett kiküldve az SMS. De ez már olyan ritka véletlen balszerencse, hogy biztos egyszerűbb lesz a magyarázat. Majd a bankban kiderül.
Nem még
Rendben köszönöm a válaszodat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!