A banknak van előnye abból ha az ügyfele X millió forintot tárol a számláján, amit nem is használ?
Nálam jelentkezhetsz 5m-ra adok neked 6m-t és beteszem MÁP+-ba, az 5 év alatt 6 367 493Ft-ra duzzad, így 367 493Ft marad nekem. Persze te is beteheted, csak küld meg a jutalékomat az ötletért :)
Kérdező maradva ennél az 5mFt-os példánál a bank ad neked, vagy Mórickának évi 0,003%-nyi kamatot, 5 év után 5 000 751Ft-ot kapsz vissza.
A bankban Móricka nem akarja megbontani a lekötését nehogy elússzon a kamat, ezért kér és kap is 5mFt hitelt 5 évre. Banktól függően 6 050 700Ft és 7 046 700Ft között fog Móricka fizetni a törlesztőkre.
Móricka bukott 1-2mFt-ot, a bank pedig nyert rajta!
Nekem a banki ügyintézők személyes találkozás esetén mindig ajánlanak hitelt a lekötésem mellé, sőt a vegyél fel hitelt és befektetjük, lekötjük kamatozni javaslat is elég gyakori...
"Nálam jelentkezhetsz 5m-ra adok neked 6m-t és beteszem MÁP+-ba, az 5 év alatt 6 367 493Ft-ra duzzad, így 367 493Ft marad nekem. Persze te is beteheted, csak küld meg a jutalékomat az ötletért :)"
Ebben semmi ötlet nincs, a MÁP közismert. 1 millióra fizess 6 milliót 5 év után, ez volt a kérdés. 5-re 6-ot 5 év alatt az eddig se volt kihívás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!