Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Minek minősül a kismama?...

Minek minősül a kismama? Eltartott vagy kereső?

Figyelt kérdés

Szerintem egyik sem....akkor?

Egy család:férj munkahellyel,kismama gyással,és egy csecsemő.

Hány kereső van a családban?és a kismama minek minősül ha nem keresőnek?eltartottnak?ez azért nem fedi a valóságot.a gyermek az eltartott,az egyértelmű.

2010. aug. 27. 12:15
 1/7 anonim ***** válasza:
Mivel mindketten rendszeres bevétellel, tehát jövedelemmel rendelkeztek eltartott nem lehetsz. GYÁS-on meg pont amiatt lehetsz, mert kereső vagy.
2010. aug. 27. 16:14
 2/7 anonim ***** válasza:
Gondolom hitel miatt kérdezed. Banki szempontból nem számít jövedelemnek a GYÁS, így ott nem számolnak a jövedelmeddel.
2010. aug. 27. 17:44
 3/7 anonim ***** válasza:
Banki szempontból is jövedelemnek számít ha a főadós a férj és a feleség kötelezően bele van vonva.
2010. aug. 27. 17:50
 4/7 A kérdező kommentje:

Hitel miatt is érdekel igen,és csak úgy is.Mivel sok helyen azt hallom hogy az nem jövedelem,és az nem kereset,érdekel hogy akkor mégis mi?Egyenlőre nem szándékozunk hitelt felvenni,esetleg majd ha visszamegyek dolgozni.Csak ez azért érdekes.

Akkor jövedelemnek számít ha adóstárs vagy kezes vagyok(a gyás) akkor pedig nem ha én akarom felvenni és pl a férjem az adóstárs? ez is érdekes.vagy hogyvan ez?

2010. aug. 27. 20:38
 5/7 anonim ***** válasza:
A törvény szerint segélyekből, különböző járadékokból nem lehet letiltani tartozást, így pl hitel törlesztőjét sem, ezért nem fogadják el a bankok önállóan jövedelemnek, mert nem bér jellegű, amiből viszont letilthatnak. Ezért nem vagy önállóan hitelképes, de pl ha a férjednek van keresete, ott már kötelezően bevonnak, mint adóstárs egy jelzálog hitelnél, de a Te bevételedet, mint "egyéb jövedelem"-ként vonják be a hitelbe, ami őszintén szólva nem szokott túl pozitív lenni egy hitelbírálatnál, mert ebben az esetben 1 keresős a család és az egyéb jövedelmekkel együtt is min 3 főnek kell ebből megélnie.
2010. aug. 28. 08:26
 6/7 anonim ***** válasza:

Annál a banknál, ahol én dolgozom, ott nem vonnak be kötelezően adóstársnak.

Keresőnek minősülsz, mivel van jövedelmed, de ez a jövedelem nem terhelhető, mivel ha nem fizetsz, nem lehet letiltani.

Viszont az egy főre eső jövedelemnél számít.

2010. szept. 1. 16:56
 7/7 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó válaszoló. Melyik bank nem vonja be a házastársat kötelezően egy jelzáloghitelbe? Engem is érdekelne egy ilyen lehetőség.
2010. szept. 1. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!