Lejárt a 10 éves életbiztosításom, a bank 425000 ft kifizetést ajánlott. Havonta átlag 5000 Ft-ot fizettem be, ami évi 60000 Ft. Szerény számításom szerint ez 10 évre kb 600000 Ft és még hol a kamat? Igazság-e ez?
Ezekkel a befektetésekkel kombinált életbiztosításokkal CSAK az a gond, hogy amikor az üzletkötő beszél róla, csak a befektetési részt sztárolja, hogy milyen jó kis hozama van, meg az adóból visszaigényelhető a 20%-a, ha legalább 10 éves a futamidő. A biztosítási részről nagyon kevés szó esik (többszörös tapasztalatom!), arról talán igen, hogy ha elpatkolok mennyi jár, de, hogy havonta mennyi megy a kockázatviselésre, arról nem. Tulajdonképpen úgy van beállítva, mintha a befektetésed mellé még ráadásul biztosítva is vagy. Ez a nem korrekt. Nem is a kérdésedből, de az egyik újabb hozzászólásodból kiderül, hogy nálad lényeges szempont volt a biztosítási rész, szóval a szerencsésebbek közé tartozol. Nekem év elején fog lejárni egy 10 éves, de már százszor megbántam, hogy kötöttem. (Nekem befektetési céllal adták el, elég nehezen szorítottam ki a fizetésemből a többször is emelt összeget.) Idén tavasszal voltam olyan hülye, hogy az üzletkötő 2,5 órás rábeszélésére az állampapírban lévő pénz felét áttettük "remekül kamatozó" ilyen-olyan részvényportfóliókba. Az ügyletért is levettek egy csomó pénzzel (erről sem tájékoztattak, hogy ezért fizetnem kell) és nem kell taglalnom, hogy a válság milyen hatással volt ezekre a részvényekre. Szóval csak az uccsó évben vagy 100 E Ft-ot buktam, nemhogy maradtam volna a 9,5 évig biztonságosan kamatozó állampapírnál. (Szinte minden évben többször maceráltak, hogy tegyem máshová...) Nem tudom, igénybe vetted-e az adókedvezményt, de igazából ez a 20 százalék az, (illetve plusz még az előző évihez képest befizetett növekmény 10 %-a) ami növeli a "hozamot".
Bocs a hosszú, kissé személyes válaszért, a lényeg az, hogy nem jártál túl rosszul szerintem.
Utolsó válaszolónak szeretnék annyit hozzáfűzni, hogy teljesen igaza van, és jól gondolkozik. Szakmában lévőként viszont tapasztalatból mondom, hogy az emberek nem tudnak kérdezni! Nem tudják, mit kellene kérdezniük. Én sokszor voltam úgy, hogy bemutattam egy terméket, és mondtam, hogy bármi kérdésük észrevételük, kételyük van, vagy valami nem volt elsőre világos, amit érthető a befektetéseknél, kérdezzenek. És csendben ült a házaspár. Otthagytam a tájékoztatót, olvassák át még egyszer, nézegessék, egy hét múlva jelentkezem.
És az egy hét alatt egymást beszélték le a dologról. Kérdeztem, hogy miért döntöttek úgy, hogy nem érdekli őket mégsem. Hát, nem is tudják... Na ezért próbál az üzletkötő első alkalommal aláírással eljönni. Mert egy hét alatt csak a negatív sztorikkal fog találkozni, és olyan emberekkel, akik rossz tanácsokat adnak nekik. Inkább kérdez a szomszédtól, mint a szakembertől. Természetesen nem mindenki. És egyetértek, hogy nagyon sok biztosító csak a szép részét mondja el egy terméknek sajnos! És ezért vagyunk "szemét" kategóriába sorolva!
Úgy látom darázsfészekbe nyúltam a témával kapcsolatban, aminek örülök, mert véleményeket tudunk cserélni. Én nem vagyok biztosításellenes, csak a mértékkel volt bajom. Ez egy egyszerű életbiztosítás volt 365000 Ft bizt. összegre+100 % haláleset esetén a családtagoknak. ezért hívtam koporsópénznek, mert kifejezetten azért kötöttem, hogy ne legyen gond halálom esetén. Ja és a havi 5000 Ft úgy éreztem nem vág földhöz.
Gondoljunk csak a kötelezőre, hogy fizetnénk ki egy nagyobb kár esetén a javítási költséget? Egyszer félig levitte a szél a tetőt a házunkról, igaz nem annyit fizettek, mint amibe a javítás került, de hozzájárultak.Egyedül nehéz lett volna kiperkálni.Szóval nem akartam a biztosítós munkatársakat bántani, csak valós tájékoztatást kellene nyújtani a leendő ügyfeleknek. Mégegyszer köszönöm a segítőkész hozzászólásokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!