Fundamenta lakáskassza vagy bankszámla?
Lakásra szeretnék gyűjteni annyi önerőt,amennyit csak lehet.
Részt vettem egy elemzésen,és ott ajánlották. Kiszámoltam,hogy ha csak simán spórolnék,akkor hosszú távon jobban járnék,ha csak számlán tartom a pénzt,mint a Fundamentában. Hallottam,hogy már nem is jár állami támogatás,ha az utóbbi megoldást választom. 20-as éveim végén járok,10 éven belül midneképp szeretnék saját ingatlant. Körül-belül 80-100 ezreket tennék be 125 hónapra.
Továbbá az volt az érv a bankszámla ellenében,hogy az állam bármikor zárolhatja,ezért is jobb a Fundamenta. Nincs adósságom,semmi ilyen,szóval nem értem,mire vonatkozik ez a zárolásos dolog (Esetleg ha valami nagy gáz van,pl háború).
Valamint itt olvastam,hogy néhányan az állampapírt ajánlják.
Szerintetek mi a legjobb megoldás?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Állampapír.
"Továbbá az volt az érv a bankszámla ellenében,hogy az állam bármikor zárolhatja,ezért is jobb a Fundamenta."
Na jó ezen ledobta az agyam az égszíjat.
Aki egy ilyen kijelentést tesz az ad egy vagy a legalpabb szintűbb tudása sincs a pénzügyekről, vagy teljesen dilettáns átverhető palimadárnak néz téged. Esetleg ez a kettő keverérek.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
OTP-s vagyok,de akkor gondolom ott sem lehet ilyen.
Hihetetlen számomra, meddig merészkednek el egyes Fundamenta érttékesítők :( Zárolja a bank a pénzedet???? Édes jó istenem, ha ez valaha bekövetkezne, akkor az életünkért kell majd aggódni, nem a megtakarításunkért és biztos lehetsz benne, a Fundás megtakarításodat is zárolnák ilyen helyzetben...
Bankban jelenleg nagyon gyenge a kamat, akkor inkább államkötvényt vegyél és olvass inkább Kiszámoló blogot.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Nem Fundamenta alkalmazott,független tanácsadó. Azt mondta,hogy a zárolás államcsőd esetén lehetséges,és az állampapírra is vonatkozik.
"független tanácsadó"
Aha, csak gondolom ki van adva nekik, hogy a Fundamentát értékesítsék, meg arra van a legjobb jutalék, máskülönben nem ajánlaná, mert könnyen utána lehet számolni a hirdetmények alapján hogy a Fundamenta ajánlatai szarok.
Eleve teljesen dilettáns szélhámos idióta, aki államcsőddel riogat. Ha tényleg beállna egy államcsőd, amire mondjuk úgy semmi reális esély nincs, akkor a fundamenta megtakarításod is mehet a kukába, hiszen az is forint alapú.
Ha tényleg egy teljesen valószínűtlen államcsődtől akarnák megvédeni a pénzed az ipse, akkor azt mondaná hogy vegyél befektetési aranyat, vagy tarts svácji frankot/dollárt/eurót valamilyen biztos gazdaságú nyugati ország bankjában. De csak kábít hülyének néz és át akar baszni a szar fundamentájával.
"vagy tarts svácji frankot/dollárt/eurót valamilyen biztos gazdaságú nyugati ország bankjában"
Bár ha kiör a globális atomháború akkor azt is bXszhatod.
Ilyen időtávra nem érné meg LTP-t kötni, sőt, az állampapírt se ajánlanám.
Előbbinél a lineáris kamatozás ilyen időtávnál kb. lófütty, utóbbinál meg kb elinflálódik a pénzed.
Érdemesebb lehet UL megtakarításba fektetned a pénzed, ami az előző 2 problémát kiküszöbölné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!