Hitelkiváltás hitelellel? Többi lent
Sziasztok!
Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy szükségem lenne kb 1,5 millió forintra, személyi hitellel szeretném elintézni.
Jelenleg van 2 hitelem: 1 áruhitel a Cofodisnél, kb 200 ezer ft van belőle még hátra és egy személyi hitel, az OTP-nél, abból is körülbelül 200 ezer forintot kell még visszafizetnem.
Arra gondoltam, hogy akkor annyival többet vennék fel a másfél millióhoz, hogy ezt a másik kettőt végtörleszteni tudjam, csak 1 hitelt kelljen fizetnem a jövőben.
Azt nem tudom, hogy 180 ezres nettó fizetésre egyáltalán fel bírok-e venni ennyi pénzt, illetve, hogy felvehetem-e a hitelt úgy, hogy van 2 hitelem és ez mellé veszek fel a harmadikat, de egyből fizetném is a másik kettőt?
A segítő válaszokat előre is köszönöm :) :)
Ha van egy kis eszed, akkor fizesd vissza a hiteleid.
Ne adositsd el magad megjobban.
Ezt a 2 hitelt ami van, mai eszemmel már nagyon megbántam amúgy :/
Most meg komolyabb dologra kellene :/
Fiatalság, bolondság :D
Egy következő bolondságra készülsz, csak szólok.
Fizesd vissza azt a két hitelt, amiből már nem sok van hátra és a család kölcsönöket is. Aztán felejtsd el a személyi hitelek világát. Ha a törlesztőt tudod fizetni, akkor annyit félre is tudsz tenni mindig. Ne legyél balga, hogy fizeted a magas kamatokat is a banknak. Kiszámoltad már, hogy X felvett hitel esetén neked mennyibe került a végén? Mennyit fizettél vissza összesen? Ennyi pénzzel vagy szegényebb most!
Tartalékokat kell képezni, akkor mindig lesz pénzed, ha megszorulsz. Sajnos ez nagyon jellemző a pénzügyi kultúra hiánya.
1-es úgy gondolta, hogy kérj a rokonoktól 400-at, fizesd vissza belőle a két hiteledet. Ekkor a nagy hitelt jobb feltételekkel kapod meg, hiszen nem tartozol papíron senkinek. Ha megkaptad az új hitelt, rögtön visszaadod a családnak, amit tőlük kértél. Egyébként is vissza kéne adnod ezt a banknak, csak így nyersz egy kicsit a nagyobb hitel feltételeinek tárgyalásakor.
Amúgy én is óvatosságra intelek: te nem egyszer, hanem kétszer szórtad a pénzt olyan dologra, amire tulajdonképpen nincs és most harmadjára is ezt akarod tenni. Nem úgy tűnik, mintha tanultál volna az első két esetből.
Van egy áruhiteled meg egy személyi kölcsönöd, de nem tudjuk, mennyit fizetsz havonta a törlesztőkre: a fizetésed max. 50 % terhelhető.
Nem tudjuk, hogy albérletben laksz-e vagy otthon?
Nem tudjuk, mit akarsz venni, de ha jól sejtem, a komolyabb dolog az egy autó lenne... Nos, ebben az esetben a lehető legnagyobb butaságot csinálnád, ugyanis az autó egyrészt folyamatosan amortizálódik, veszt az értékéből, ráadásul még pluszban is viszi a pénzt rendesen. kötelező felelősségbiztosítás, súlyadó, benzin, műszakiztatás, alkatrészek, stb.
Ha erre készülsz, nem okos dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!