Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hol érdemes személyi kölcsönt...

Hol érdemes személyi kölcsönt felvenni?

Figyelt kérdés

Sziasztok szeretnék felvenni személyi kölcsönt kb 3 millióra gondolok

145000ft a nettó fizetésem

Kb 7-8evre venném fel

Aki most benne van ebben kérhetek egy kis segítséget, tanácsot mire kell oda figyelni?!

2021. ápr. 28. 17:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
51%

Én bankban dolgozom, de fogalmam sincs, miről magyaráz a nyolcas hozzászóló :D Volt THM plafon, már vége is van. És semmi köze nem volt ehhez.

A jövedelmed a JTM korlát miatt (amit a vírusnál jóval korábban vezettek be) maximum a feléig terhelhető törlesztőrészlettel. De a bankok nem csak ennyit vizsgálnak, nagyon bonyolult a bírálati rendszer. Elméletileg bárhol megpróbálhatod, ahol kevesebbre jön ki a törlesztő, mint a nettó jövedelmed fele (ha van más hiteled, akkor azokkal együtt), de a gyakorlatban lehet, hogy kisebb összeget ajánlanak majd fel. Érdemes több helyen próbálkozni, ha valamelyik nem válik be / nem ajánl annyit / elutasít.

2021. ápr. 28. 20:03
 12/21 anonim ***** válasza:
0%
Na azt nem tudtam hogy már vége van, de miért ne lett volna köze ehhez?
2021. ápr. 28. 20:16
 13/21 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem te keversz kettő dolgot. Van a THM, ami a Teljes Hiteldíj Mutató. Az annyit szab meg, hogy mennyibe kerül (százalékos arányban) a kölcsön. És van a JTM, ami a Jövedelemarányos Törlesztési Mutató. Ami azt szabja meg, hogy mennyire lehet terhelni egy adott személy jövedelmét.

Szerintem te a JTM-re gondolhattál, vagyis... igazából tényleg nem értem, amit írtál. Azért, mert a bankoknak pár hónapig jegybanki alapkamat+5%° lehetett a maximális THM-e még nem jelentett szigorítást a bírálatoknál (oké, volt amelyik bank szigorított, de nem törvényi szabályozás, hanem a vírushelyzet miatt).

A THM a hiteligénylőket segíti abban, hogy össze tudjanak hasonlítani két kölcsönt. Semmi köze a bírálathoz.

2021. ápr. 28. 22:33
 14/21 anonim ***** válasza:
0%
Ja közben megértettem. Arra gondoltál, hogy nem éri meg nekik. A THM plafont csak előző év végéig kellett alkalmazni a kölcsönökön. Az a pár hónap nem érte volna meg valóban, viszont ha figyelembe vesszük, hogy mennyien éltek a moratóriummal, szerintem érthető, hogy miért kötöttek a bankok az idő alatt is kölcsönöket (főleg, hogy pár hónappal később minden visszaállt a normál THM-re, pontosabban egy olyanra, amivel azért kompenzálták az így kiesett bevételt).
2021. ápr. 28. 22:42
 15/21 anonim ***** válasza:
21%

Igen, én arra gondoltam, hogy ha xy konstrukciójú hitelt eddig 10%-os THM-re kötöttek volna meg (a kérdező esetében 1 bank ajánlott 12-13% körül), akkor a törényi maximum miatt inkább élből elutasították volna.

Na mindenesetre én a garantált bérménimumra nem vennék fel ennyi hitelt... illetve szerintem úgysem fognak adni.

2021. ápr. 28. 23:21
 16/21 A kérdező kommentje:

Nincs hitelem semmi..

Még telefonra sincs előfizetésem. Nekem az a 145ezer fixen nálam marad. Albérletbe lakok es mellette van egy házam, amit szeretnék költözhető allapotra újítani és inkább fizetném a hitelt,mint másnak albérletet. Nyilván nem egyedül fizetném,de én venném fel a nevemre

2021. ápr. 29. 06:46
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
A másik nem lenne adostars vagy kezes? Úgy sokkal biztosabb lenne.
2021. ápr. 29. 08:29
 18/21 A kérdező kommentje:

17 es válaszoló, de lenne

Esetleg még jelzáloghitel is szóba jöhet

2021. ápr. 29. 20:27
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Ne legyen jelzálog, nagyon megkötöd magad.
2021. ápr. 30. 07:42
 20/21 anonim ***** válasza:
Sikerült felvenni?
2021. máj. 30. 08:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!