Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Exem személyi kölcsönt vett...

Exem személyi kölcsönt vett fel, amíg együtt voltunk, most követeli, hogy fizessem a felét?

Figyelt kérdés
Exem személyi kölcsönt vett fel, amíg együtt voltunk, a feléből kocsit vettünk, amit el is vitt. Szakításkor felajánlottam, hogy fizetek bele, azt mondta nincs rá szükség, most 3 hónap múlva mégis ügyvéddel fenyeget, hogy jogi úton hajtja be rajtam. Valóban fognak ezzel foglalkozni? 2 évig voltunk együtt, nem voltunk házasok.
2021. ápr. 21. 10:03
1 2 3
 21/26 anonim válasza:
91%

Ha valóban igaz, hogy a kérdező többször felajánlotta, hogy fizet, de az ex elutasította, akkor én nem tartom a kérdezőt gerinctelennek.

Gondolom az ex életében lett egy új, akinek nem tetszik, hogy hitelt kell fizetnie, ezért próbálkoznak.

2021. ápr. 21. 13:21
 22/26 anonim ***** válasza:
90%

Ha bizonyítani tudja, hogy odaadta a felét, akkor van keresnivalója. Átutalta neked mint írtad. Ha azt tudja bizonyítani, hogy ez kölcsön volt az ő részéről, akkor visszakövetelheti.

Egyébként ajándék is visszakövetelhető.

A bizonyítás lesz a problémás. Nem maga az utalás ténye, hogy odaadta, hanem a mögöttes helyzet.

Ezért fordult ügyvédhez, aki két dolgot tud tenni. Felszólít téged, amire te vagy fizetsz vagy nem.

Ezután van a másik, hogy pert indít.

A bíróság egyedileg mérlegel, ilyen esetben a felek bizonyítani próbálják az igazukat.

Bármi kijöhet belőle, ne gondold, hogy esélytelen. De azt sem, hogy biztos ő nyer rajta.

Kölcsönszerződés nem csak írásban jöhet létre. Az írásbeliség csak a kölcsönt illetve annak feltételeit bizonyítja, de a kölcsönügylet anélkül is megtörténhet.

Ha ezt tudja bizonyítani akár áttételesen, közvetetten a másik fél, akkor megítélheti a bíróság.

Azt viszont tudni kell, hogy a teljes perköltség a vesztes felet terheli. Nem kellemes az sem.

Én most nem a dolog morális részét írtam le. Nem is arra kérdeztél rá illetve azt úgysem idegenek véleménye alapján döntöd el.

2021. ápr. 21. 14:32
 23/26 A kérdező kommentje:

Nem nekem utalta át, lehet, hogy félreérthető volt, hanem a webshopnak.

Köszönöm mindenki véleményét.

2021. ápr. 21. 18:43
 24/26 anonim ***** válasza:

A te nevedre volt számlázva de ő utalta át az árát?

Bőven van mit keresnie jogi úton.

Előbbi válaszoló voltam.

2021. ápr. 21. 19:14
 25/26 anonim ***** válasza:
55%

Tárgyi tévedés van. Személyi kölcsön. Az egy adóst jelent. Aki felvette, annak kell visszafizetnie.

Hiába keres ügyvédet. Ha van feles pénze, akkor fizesse az ügyvédét.

2021. ápr. 23. 10:25
 26/26 anonim ***** válasza:
80%

Utolsó, ez így nem igaz.

Ha bizonyítani tudja akkor van keresnivalója. Természetesen nem a bankkal szemben hanem a volt párjával szemben.

A másik nevére szóló számlát fizette ki átutalással. A megvett termékek a másiké lettek, nála maradtak.

Bőven van mit keresnie, csak természetesen ha a másik fél nem ismeri el, akkor jogi úton.

A fölös pénz a pereskedésre pedig a leendő vesztesnek kell.

Így már nyilván érthető.

2021. ápr. 24. 11:00
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!